– Rådmannens forslag ble vedtatt. Kjempebra, sier Antonsen.

LES OGSÅ:* Pedagoger vil slå seg sammen -Fosna-Folket* Rystet over uttalelser: – Han insinuerer at det er dårlig kompetanse ...

Ønsker

Fosen videregående skole har sendt inn sin ønsker for hvilke linjer en ønsker å tilby til høsten. Det de har meldt inn ønske om er at kapasiteten ved Vg1 Bygg- og anleggsteknikk: økes til 18/20 plasser. Videre ville de at Vg1 Elektrofag skulle få ta inn alle søkere, men de var forberedt på at dette ikke blir noe av på grunnlag av de signaler de hadde fått.  Når det gjelder Vg2 Data – og elektronikk ønsket solen ønsker å starte med tre elever til høsten. Imidlertid ønsker ikke skolen å starte tilbud for bare én elev på Vg2 Automasjon.

Enighet

Antonsen sier at både Utdanningsforbundets lokallag, på skolen og skolens ledelse har stått sammen. Derfor er det desto mer gledelig at de får gjennomslag for de innspill de har kommet med. Vg1 Bygg- og anleggsteknikk har 22 søkere med ungdomsrett til 15 plasser. Her er det stort behov for lærlinger. For Vg1 Elektrofag er det 26 søkere med ungdomsrett til 15 plasser. Det er i sørdelen av fylket en utfordring å skaffe læreplasser til alle søkerne på elektrofag. Imidlertid har skolen meldt inn om at det i kommunen i skolenes nærområde er et økende behov for lærlinger.