Går det an å være stolt av kommunen sin, selv om ikke alt er perfekt? Kan vi som parti være stolt over egen innsats? Vi har diskutert dette i partiet og kommet frem til at vi kan være stolt over kommunen vår og stolt over den innsats som er lagt ned, selv om vi kan gjøre mer.

Vi er stolte over at våre helseinstitusjoner er utbygd og dekker dagens behov, vi er stolt av å ha bygget Fosenhallen med bred politisk enighet, vi har rehabilitert Botngård skole og bygget ny skole i Vallersund. Vi kan også være stolte av en flott ny barnehage åpnes, og at dagens behov for barnehageplass er dekket med kontinuerlig opptak av nye barn. Vi har satset på svangerskapsomsorg, tilbud om raskere psykisk helsehjelp og fulgt opp lovpålagt krav om skolehelsetjeneste i grunnskole og videregående. Vi er også stolte av å ha lyktes med industriutvikling på Valsneset. Marine Harvest har gjort Bjugn til et nasjonalt sentrum for foring av laks og opplæringssted for en global satsning, og Botngaard AS går svært godt. Det er pr i dag 110 ansatte på Valsneset.

Alt er ikke perfekt, Fagerenget skole er i skrøpelig forfatning, ungdomsklubben ble lagt ned, og våre ansatte opplever travlere dager når den økonomiske bremsen er satt på. Gjelden er blitt høy. Eiendomsskatt diskuteres og du aner at man ikke går i valgkamp med en slik sak uten at det er helt nødvendig. Vi kan miste noen stemmer på det, men velger å være ærlige og ansvarlige.

Du spør deg kanskje om vi har vært uansvarlige tidligere, burde ikke bremsene vært satt på litt før? I etterpåklokskap kanskje, men dette har vært en satsning for å gjøre Bjugn kommune attraktiv for innbyggere og næring, og det har virket. Folketallet har økt og med det våre inntekter, stadig mottar vi henvendelser fra personer og firma som vil starte næring og eiendomsutviklere ser ut til å snu seg mot Bjugn. Vår tilbakemelding er at de skryter av hjelpen de får i Rådhuset og hos Kopparn Utvikling AS.

Det har hele veien vært et mål at Bjugn skulle bli sterk og attraktiv, en god kommune å leve livet sitt i. En kommune der livskraft og fremtidstro kunne blomstre. Senest ble vi på kommunebarometeret kåret til den 51. mest veldrevne kommunen i landet, under landssnittet på administrasjon og pallplass innen eldreomsorg. Det takker vi administrasjonen i Bjugn kommune for. Rådmannen og hans stab har hjulpet oss med å effektuere politiske vedtak og vi kan ikke se at vi får mange påpakninger i kontrollutvalg og revisjon. Vi takker administrasjonen for jobben. Så må vi politikere ta ansvaret for at kommunens gjeld har blitt stor. Alt dette er gjort i den beste hensikt for dere som bor i kommunen. Vi håper du ikke synes dette har vært et vannstyre.

Vi mener eiendomsskatt må til så vi slipper å radbrekke de kommunale tjenestene. Vi mener 3 år med eiendomsskatt og maks 3 promille, det vil gi oss handlingsrommet som skal til for å trygge innbyggernes tjenester og ansattes behov for forutsigbarhet og levelige arbeidsforhold. Selvsagt vil noen si at dette kan vi ikke stole på, det blir 7 promille og titusenvis i skatt. Vi sier maks 3 promille og ca kr 3700 pr bolig eller hytte i snitt. Du må bestemme om du stoler på oss.

Vi tror både bygdene og kommunesenteret trenger tydelige sentrum, derfor er sentrumsplanen så viktig i Botngård og vi vil foreslå kommunedelplaner i bygdene våre. Bjugns styrke er bygdene og man dyrker sine styrker. I Ervika er veksten stor og kommunen må håndtere den bedre. I andre bygder må det legges til rette for vekst. Attraktive tomter, gang og sykkelstier og flere arbeidsplasser er viktig.

Vi vil ha et kompakt kommunesenter som er tilpasset alle uansett funksjonsevne, med korte avstander og nære bånd mellom skole, idrett, kultur og næring. Vi mener det handler om å gjøre menneskene synlige, gi rom for sosiale møteplasser og stimulere handel. Derfor vil vi at fotballbanen skal ligge der den er, og at ungdomsklubb kommer i nærheten. Vi er overbeviste om at det også er økonomisk effektivt å samle aktivitet, sørge for at alle lokaler utnyttes og at man ikke trenger å bygge mer en nødvendig. En ungdomsskole på "Toppen" tomten kan utnytte fasiliteter både på Botngård skole og Fosen Videregående og blir etter våre beregninger ca 50 % rimeligere. I denne rammen må vi finne løsninger som sikrer parkeringsmuligheter og fremkommelighet.

Bjugn kommune går inn i en fase av endring fordi vi nå skal dyrke det vi har bygget for. Livene vi skal leve i trygge oppvekstvilkår, gjennom god opplæring og en rik og trygg alderdom. Da må vi lytte til våre ansatte og alle innbyggere. Du vet hva du trenger, og våre ansatte har kraft til å utvikle våre tjenester om vi lar dem få bidra.

Bjugn kommune skal preges av innovasjon, åpenhet og etikk og vi skal bruke våre erfaringer til lærdom i samarbeid. Slik vil fremtidens organisasjonskultur og samfunnsliv vokse frem.

Bjugn Arbeiderparti har store ambisjoner for kommunes fremtid og mange prosesser er allerede i gang. Bjugn Arbeiderparti ber om din tillit og din stemme.

Bruk stemmeretten og godt valg.

Bjugn Arbeiderparti