Cruiseskipet «The World»  ble bygd ved Fosen Mekaniske Verksteder (FMV) i Rissa, - Bergen Group Fosen som skipsverftet heter i dag. FMV leverte skipet 13. mars 2002. Skipet eies av rederiet ResidenSea og seiler under bahamsk flagg.

Skipet inneholder blant annet golfbane, svømmebasseng, spa, tennisbane, løpebane, danseskole, casino og legekontor. Skipet har 165 leiligheter som innbefatter 106 romslige private leiligheter, 19 studioleiligheter og 40 leiligheter til leie.

"The World" startet året i Cape Town i Sør-Afrika, og fortsatte i Afrika til Namibia, for så å gå tilbake til Durban i Sør-Afrika. Deretter gikk turen videre til Saint-Denis, Réunion i det Indiske hav og senere til Mauritius. Inn i februar gikk skipet til Australia hvor de besøkte Fremantle, Esperance, Adelaide, Melbourne, Port Arthur, Hobart og Sydney.

I mars seilet de til New Zealand. Her var de innom Milford & Doubtful Sound, Dusky Sound, Stewart Island, Akaroa, Wellington, Napier, White Island, Auckland, Waiheke Island, Mercury bay og Bay of Islands. Inn i april måned gikk turen tilbake til Australia, - Norfolk Island. Deretter fortsatte skipet til New Caledonia og plasser som Noumea og Isle of Pines. På Stillehavsreisen, i mai måned, fortsatte de til Port Vila i Vanuatu, Lautoka på Fiji, Vava`u på Tonga, Aituaki på Cook Islands, Bora Bora, Ra`iatea og Taha`a, Moorea, Papeete i Fransk Polynesia, til Caroline Island, Kiritimati, og Tabuaeran i Kiribati.

LES OGSÅ: Årets største cruiseskip inn TrondheimsfjordenLES OGSÅ: "The World" i alle verdenshjørnerLES OGSÅ: Gjensyn med "The World" på De sju hav

Etter dette ble det besøk på flere steder på Hawaii og til Ensenada i Mexico. Inn i juni måned ble det tur til California i USA, - med San Diego, Catalina Island, Santa Barbara, Monterey, San Fransisco og Eureka. Videre gikk seilasen til Portland i Oregon, Seattle og Friday Harbor i Washington. I juli har  Victoria, Salt Spring, Vancouver  i British Columbia stått på programmet.

I disse dager befinner skipet seg i Alaska hvor steder som Ketchikan, Misty Fjord, Wrangell, Petersburg, Tracy Arm, Haines, Icy Strait Point, Anchorage, Kodiak. Dutch Harbor og St. Paul er på besøkslista.

Etter dette går skipet en tur til Provideniya i Russalnd før det returnerer til Alaska.

Godt inn i september går skipet via Nordvestpassasjen til Canada og USA. I oktober står blant annet Bermuda på planen, før det går tilbake til østsiden av USA og over til Nassau i Bahamas hvor skipet er registrert.  Resten av året blir en god tid i USA og Mexico igjen, før det går tilbake til Karibien hvor skipet blir til februar 2013. I denne måenden krysses Atlanterhavet med tur til Las Palmas, Tenerife og Lanzarote, alle stedene på Kanariøyene. I mars neste år og i månedene framover går turen til Marokko, Spania, England, Tyskland og Danmark.

I mai neste år kommer skipet til Norge. Sånn som planen ser ut nå, så blir det ikke tur i Trondheimsfjorden, men det kan nok være godt mulig å se skipet passere Fosen på denne tida. Turene går til Oslo, Risør, Arendal, Stavanger, Lysebotn, Ulvik, Kristiansund, Tromsø og Kirkenes. På retur og inn i juni måned går det til Honningsvåg, Tromsø, Bodø, Geiranger og Bergen.

Ut året fortsetter reisen til England, Irland, Frankrike, Spania, Italia, Hellas, Tyrkia, Bulgaria, Russland, Ukraina, Romania, Montenegro, Kroatia, Syria. Libanon, Kypros, Israel, Egypt, Malta, Tunisia, Marokko og Portugal.