Opplegget er et samarbeid med skolene og Ørland våtmarkssenter, med initiativtaker Torkil Beistad som har vært med på det samme opplegget i Malm.

Sikkerhet på sjøen

- Det er et tiltak for sjuende klasse, der elevene får lære om natur og miljø, sikkerhet på sjøen og kunnskap om Kystvakta. Som politimann har jeg vært med på dette opplegget på Malm i ti år tidligere. Vi har hatt gode erfaringer med dette, og Kystvakta stilte nå opp og ønsket å videreføre dette prosjektet på Ørlandet, forteller Beistad som nå jobber ved Ørland våtmarkssenter.

Foto: Mari Wahl Ottesen

Elevene fikk vært med ut i båtene og øve på å plukke opp en person fra havet, de fikk testet hjerte-og lungeredning og lærte også om brannsikkerhet og forebyggende arbeid. De fikk prøve røydykker-sett, og de lærte hvordan man skal fortøye en båt med ulike knuter.

- En fantastisk opplevelse

I tillegg ble det på slutten av dagen avholdt en eksamen for elevene. Da gruppa fra Opphaug skole var om bord på skipet, fikk de også overvære heisetrening med 330-skvadronen og redningshelikopter fra Ørland flystasjon.

- Besøket på KV NJORD var en fantastisk opplevelse. Vi fikk også være med på en øvelse mellom Kystvakta og 330-skavdronen. Både elever og lærere var veldig fornøyde, sier Mari Wahl Ottesen, som er lærer ved Opphaug skole.

Fosna-Folket var med om bord da elevene fra Hårberg skole besøkte KV NJORD. Mer om dette kan du lese i vår sommeravis!