Vanvik ledet 1-0 og kampen sto og vippet da staværingen fikk ballen inne i boksen. Med et par B-kamper i beina var veteranen spent før lokaloppgjøret mot Rissa. Kilen dunket til og traff stanga. Ballen spratt heldigvis for ham og Vanvik over streken og i mål. En klinisk avslutning og kampen var punktert.

Stillingen er 1-0 til Vanvik. Det nærmer seg kampslutt. Morten Kilen klinker til. Foto: Alexander Killingberg
Skuddet til Kilen er på vei mot bakre stolpe. Rissas keeper er tilskuer. Foto: Alexander Killingberg
Ballen traff riktig side av stanga og 2-0. Kilen er på vei opp for å feire sitt første A-lagsmål for Vanvik. Foto: Alexander Killingberg
Vanvik-spillerne gratulerer dagens debutant med scoringen. Foto: Alexander Killingberg

Skryt

- Herlig. Det var godt å komme i gang. Nå fikk vi trepoengeren. Vi skal fortsette «trøkket», sa en smilende Kilen som litt motvillig lot seg intervjue etter kampen.

Fornøyd var han i alle fall. Ingen tvil om det. Han var som nevnt innom Vanvik som småguttespiller. Siden har han blant annet spilt A-lagsfotball for Rissa, men det er tre år siden nå.

- Gratulerer. Du er dagens mann, sa en som kom bort til Kilen mens Fosna-Folket intervjuet målscoreren.

- Dominerer

Aleksander Solheim Waterloo scoret Vanviks første. Her prøver han seg like før slutt. Foto: Alexander Killingberg

Det var 0-0 til pause i lokaloppgjøret på Skavelmyra. Både Vanvik og Rissa jaktet årets første seier. Etter cirka 65 minutters spill var det Vanvik som fikk hull på byllen. Aleksander Solheim Waterloo satte inn 1-0.

- I 2. omgang synes jeg etter hvert vi dominerer ganske bra. Vi skulle gjerne ha scoret mer, sa Vanvik-trener Hallvard Solem etter kampen.

Rissa jakter fortsatt sesongens første seier. Foto: Alexander Killingberg

Nesten to

Superveteran Frode Saghaug var svært nær 3-0 for Vanvik. Foto: Alexander Killingberg

På stillingen 1-0 til hjemmelaget kunne fort Rissa også utlignet. I stedet dukket altså Kilen opp og avgjorde kampen. Og etter 2-0 kunne det fort ha blitt mer. Superveteranen Frode Saghaug kom alene med keeper, men fikk en litt for lang touch slik at keeper reddet. Deretter var Kilen svært nær sitt andre for dagen. Venstrebacken fikk ballen på siden og skulle slå inn. Innlegget gikk over keeper og i stolpen igjen. Den samme stolpa som han traff da han scoret 2-0, men denne gangen spratt ballen ut igjen.

Dette innlegget fra Kilen gikk i stanga. Foto: Alexander Killingberg

- Det var ment som innlegg, men jeg skulle slå på keeperen, forklarer Kilen etter kampen.

Tre gutter-16-spillere var også på banen for Vanvik fredag. Magnus Solem startet kampen, mens Ludvig Bigset og Daniel Raudberget kom innpå.

Fosen-fotballen anno 2017 trekker fortsatt folk til tribunene. Godt oppmøte på Skavelmyra fredag kveld. Foto: Alexander Killingberg

Åfjord tapte

Også Åfjord var i aksjon hjemme på Åset fredag kveld. Serieleder Flatås hadde tatt turen over fjorden på besøk.

- Det var ganske jevnspilt, oppsummerer Åfjord-trener Magne Staven Larsen.

Bortelaget tok ledelsen på det treneren omtaler som et «sjitmål» i 1. omgang.

- I starten av 2. omgang kjører vi dem. Deretter ble det litt hawaii. Så satte de inn 0-2 på slutten. Vi er ikke helt i dytten. Vi manglet noen spillere også, opplyser Staven Larsen etter 0-2-tapet.