- Værmessig sett ser det ut som det er mye bra vær i vente for Fosen. Det blir bra temperaturer og sol uten skyer onsdag og torsdag, sier meteorolog Unni Nilssen ved Meteorologisk institutt til Fosna-Folket.

Tirsdag er det lett skydekke og varmt på Fosen.

Frem til neste tirsdag sier meteorologen det ser lovende ut, og finværet kan kanskje vare enda lenger.

Fredagspause

Det fine været kommer til å ta en pause på fredag, når det er duket for regn.

- Det kan bli en god del nedbør faktisk, og det kan vare inn mot lørdag formiddag, men utover ettermiddagen på lørdag og på søndag kan det bli rundt 22 grader på det meste, sier Nilssen.

Skyfritt

Mange steder på Fosen vil det bli skyfritt, eller veldig lett skydekke i dagene fremover. Temperaturene blir også hyggelige.

- Det er store svinginger nå på denne tiden, så det kan bli ned mot 12-13 grader om nettene, men opp mot 20-tallet de fleste dagene, sier Nilssen.

- Det blir litt vind. Den kommer fra sørøstlig retning, og blir nesten som en fønvind, sier hun.

- Det blir så godt som skyfritt, eller veldig lett skydekke over Fosen.

Det kan bli enda færre skyer enn dette i dagene fremover, ifølge meteorologens prognoser for været den neste uka. Foto: Jakob Ellingsen

Kan vare lenger

Meteorlogen sier at prognosene for været lenger frem enn en uke fra tirsdag er usikre så langt.

- Været for 17. mai må vi se på når det begynner å nærme seg enda mer. Den siste modellen jeg har viste nedbør på nasjonaldagen, sier Nilssen.

- Men det er så usikkert at det godt kan være helt annerledes. Det fine været som kommer denne uka kan også vare lenger. Det vet vi mer om når det nærmer seg litt mer, sier Unni Nilssen.