Banken bruker hvert år mange millioner kroner på støtte til gode formål som er øremerket idrett, kultur og næringsutvikling i Midt-Norge. Hver måned trekker banken ut 10 ansatte som får lov til å gi 7500 kroner til et godt formål vedkommende selv velger ut. Da var valget enkelt for Inge Hassel.

Han bor nå i Trondheim, men kommer fra Hasselvika. Han var med korpset fra 1982 til 1998.

- Hasselvika skolekorps har betydd mye for meg

- Som mangeårig musikant har jeg utrolig mange gode minner. Takket være skolekorpset har jeg lært å spille instrument, at det er lov å spille feil og at det artig å sitte på en scene og spille for andre. Jeg har lært hvor sliten en kan bli av å marsjere en lang dag på 17. mai, spillegleden av å mestre en vanskelig note og gleden av å glede de som hører på konsert. Jeg lærte og delta på konkurranser, både som taper og vinner. Jeg lærte å danse på korpskvelder og stevner og å se opp til dem som er eldre og samtidig ta ansvar for de mindre da jeg selv ble eldre. Hasselvika skolekorps har betydd mye for meg og når jeg ser dere som sitter her i dag blir jeg ekstra glad. Det er artig å se musikanter og aspiranter som om mange år kan se tilbake på tiden i skolekorpset med samme hjertebank som meg selv. Her skapes minner for livet, sa Hassel da han kom på overaskende besøk til korpset for å overlevere sjekken på 7500 kroner.

- Stor glede for meg

- Selv om det noen ganger kan være litt kjedelig å terpe på noter en ikke helt får til er det fort glemt når en øver litt ekstra samt har en konsert å se frem til, eller musikkstevne eller korpstur. Å drive et skolekorps i ei lita bygd som Hasselvika er ingen selvfølgelighet og det koster masse til både noter, dirigent og instrumenter. Da er det en ekstra stor glede for meg å få sjansen til å overrekke denne sjekken på 7500 kroner til Hasselvika skolekorps. Det er korpset som gir meg hjertebank, sa Hassel.

Kjærkommen gave

Jørgen Sannan er leder i styret for korpset, og han synes det er fint at Inge Hassel tilgodeser sitt gamle korps med en gave.

Jørgen Sannan og Inge Hassel. Foto: Privat

- Det er kjempeartig. Han bor i byen og har egen barn som er med på aktiviteter, og så velger han oss. Det må bety at han tenker på hvor bra han hadde det selv da han var med i korpset her. Pengene kommer godt med. Korps krever mye, så derfor er gaven kjærkommen, sier Sannan.

Hasselvika skolekorps har i dag 20 musikere, og i tillegg starter i disse dager noen aspiranter opp.

- Det går i bølgedaler med korpset. Nå har vi en opptur. Vi er det nest største skolekorpset i Indre Fosen nå, forteller Sannan.