Politiet fikk melding om brannen på Birkeli i Vallersund klokken 00.53. Huset er utbrent, og brannvesenet jobbet med etterslukking frem til mandag morgen. Like før klokken 05 melder politiet at brannen er slukket.

- En familie på tre og en hund kom seg ut av huset, sier operasjonsleder Ann Kristin Øie i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Kontrollert nedbrenning

Da brannvesenet kom til stedet, var eneboligen overtent. Det var mye røyk i området, og nabohuset, hvor det bor tre personer, ble evakuert.

- Politiet satte i gang evakuering siden det var fare for spredning. Mannskapene på stedet har kontroll, men brannen er ikke slukket. Siden huset er overtent kan det bli snakk om kontrollert nedbrenning, sa brannmester Fred Mælen i Trøndelag brann- og redningstjeneste da det brant som verst mens vinden herjet i Bjugn.

Ingen skadde

Innsatsleder Jan Ivar Småvik i politiet opplyser at småbarnsfamilien på tre oppdaget brannen før de la seg, og at ingen er skadd.

Fylkesvei 721 som går forbi brannstedet i Vallersund måtte stenge som følge av brannen. Dette skyldes ifølge vår reporter på stedet vannslanger som er lagt over veien. Kloken 04.26 mandag morgen var veien åpen for trafikk, opplyser Vegtrafikksentralen.