Det var tirsdag morgen at det gikk et ras på fylkesvei 14 i Måvika sør for Roan sentrum. Veien ble umiddelbart stengt. Siden da har den sørlige delen av Roan kommune, inkludert Kråkøy slakteri, vært veiløse. Folk har kommet seg til og fra med båtskyss.

Taper hundretusener

Det var NRK som først omtalte konsekvensene veistengingen får for Kråkøy slakteri. Daglig leder Roger Sørgård anslår at bedriften taper 350 000 kroner hver dag.

- Vi omsetter for 300 000 kroner hver dag.

- Og alt det regner du som tapt?

- Ja, vi må nesten det, sier han til Fosna-Folket.

Siden veien har vært stengt siden tirsdag morgen, har lakseslakteriet allerede tapt over en halv million på veistengingen.

- Uheldig

Sørgård forteller at slakteriet nå er inne i en høysesong.

- Vi får håpe at veien kan åpnes snart, men foreløpig er det uvisst når det kan skje. Vi er i en utbyggingsfase på slakteriet nå. Vi jobber også med nye kunder. Dette er en uheldig situasjon også slik sett, sier han.

Det er tre år siden den forrige lengre veistengingen i Roan. Den gang gikk et større steinras ved Sumstad, også det på fylkesvei 14. Mindre ras skjer imidlertid flere ganger årlig på de rasutsatte strekningene i Roan.

Hundre meter over bakken

Fredag morgen skal det nok en gang gjøres et forsøk på å få rensket fjellsiden ved rasstedet i Måvika.

- Fjellsiden som skal renskes for stein og løsmasser, ligger om lag 100 meter over veibanen. Mannskapet som skal foreta jobben, må flys opp til toppen av fjellet med helikopter. Der ifra må de fire seg ned, sier trafikkoperatør Morten Eitran ved Vegtrafikksentralen.

Fjellrenskarbeidet skulle egentlig starte torsdag, men tett tåke gjorde det vanskelig å fly mannskapet opp.

- Det er vanskelig å si hvor lang tid fjellrenskarbeidet vil ta. Man vet vel heller ikke helt hvor mye som må renskes bort, sier Eitran.