Aqua Seawork med utspring fra det gamle skipsverftet i Herfjord satser tungt og har de siste åra investert over 130 millioner i servicebåter som primært jobber for oppdrettsnæringa.Aqua Seawork teller 7 ansatte og har nå seks servicefartøy som jobber for oppdrettsnæringa.

Kraftig

Lørdag kommer det nybygget «Aqua Star» fra leverandøren på Fitjar.- «Aqua Star» er en kraftig Servicebåt bygd i stål på 15 x 12 meter. Båten er topp moderne og utrustet med siste skrik av teknologi og er rigget for fortøyningsarbeid, forteller Wenche Sundet i Aqua Aeawork.«Aqua Star» har en prislapp på 29 millioner og er en solid investering for åfjordsfirmaet. - Ja, dette er ei solid investering og utpå sommeren får vi enda et nybygg. Det blir en katamaran som er enda litt gjevere enn «Aqua Star», forteller Sundet.Flaggskipet som kommer til sommeren bygges i Riga av Folla Maritime og skal visstnok være et monster til servicebåt å være.

Mye på chart

Grunnen til at Aqua Seawork kan satse såpass er en stor oppdragsmengde.- Vi har mange av våre fartøy i chart hos solide oppdrettsselskap som Refsneslaks og Salmar. Slike avtaler er viktige for vår satsning, forklarer Wenche Sundet.

Åpen båt og dåp

Lørdag kommer «Aqua Star» til hjemmehavna i Stoksund, og i den forbindelse ønsker den hardsatsende bedrifta å vise frem siste tilskudd til flåten.- Vi kommer lørdag til å ha åpen båt, slik at folk kan få se på fartøyet. Det vil bli en høytidelig dåp av båten og vi byr på grillmat til de som kommer. Vi blir liggende til kai på Stokkøya hele dagen, frister Wenche Sundet i Aqua Seawork.