Silje Rødsjø skriver:

Nå har det blitt desember og dere har vel allerede fått en forsmak på jule snøen der hjemme. Jeg sitter i Namibia og har hatt mellom 35-45 grader i skyggen om dagene, så adventsstemningen har ikke helt slått inn enda.

Vi var en gjeng på 10 barnevernsstudenter som dro ned hit for å ta 3.årspraksis fra 2.sept. 4 av oss har jobbet på en skole for hørselshemmede barn i Windhoek, to av oss har jobbet i Tsumeb både på et krisesenter for kvinner og barn, og på et senter som gatebarna kan komme til å få mat og voksenkontakt på. Jeg og 3 andre har jobbet på Eluwa spesial school i Ongwediva, for syns- eller hørselshemmede barn. Det har 3 spennende måneder, hvor vi har lært masse nytt både på skolen og ellers i hverdagslivet her nede. Det har vært veldig givende å jobbe med disse barna på mange måter. Vanskelig å sette ord på alt man har lært og erfart her, men angrer virkelig ikke på at jeg takket ja til tilbudet jeg fikk fra lærerne på Høyskolen i Lillehammer.

Det er rart å tenke på at jeg snart skal dra hjem til kalde vinter-Norge, hvor alle stresser rundt og skal gjøre i stand alt til jul. Her nede er det ikke alle som vet hvem julenissen er engang. Det er heller ikke alle ungene på skolen som vet hva jul egentlig er, de ser at det kanskje er ekstra god mat den dagen, men vet ikke helt hvorfor.

Det var veldig trist å reise fra skolen og alle ungene, trist å dra fra Ongwediva og de nye vennene jag har fått der. veldig rart å skulle forlate den livsstilen man har vent seg til her i Namibia. Men gleder meg samtidig veldig til å komme hjem til snø, jul og ikke minst til å treffe igjen familie og venner igjen.

Sees snart

Klem fra Silje Rødsjø

Bor du fast eller er på et lenge opphold i utlandet? Send oss gjerne en julehilsen til din familie og venner i Fosen. Hilsningen kan sendes til redaksjonen@fosna-folket.no

Meg og barna i en av de klassene jeg har vært mest. Ungene er fra 11-17 år gamle. Tegnet de her holder opp er for ”Gazza”, en av de store artistene I Namibia. Han kommer fra Oshakati, et kvarter nord for Ongwediva.