Rapport vilttelefon. okt. 08

Tirsdag 30. sept kl. 17 50 Olden ytre jaktlag har påskutt et rådyrkje som de har sett er skadet, men som de ikke finner igjen på tross av iherdig søk med hund. Det er mye rådyr i området så ettersøket går i ring.

Torsdag 2. okt. kl. 20 12 Tekstmelding. Haugen jaktlag meldte at de hadde skutt på ei lita elgku. Ettersøkshund har gått på søk og det er funnet blodspor men ikke dyret. Nabovald er varslet og de deltar i ettersøk på fredag. En jeger melder om at et skadet dyr ble observert på langt avstand. Det lyktes ikke å felle dyret.

Lørdag 4. okt Den påskutte elgkua på Haugen er felt på nabovaldet Helland/Solem. Den hadde skuddskade i venstre framfot (bog) prosjekttilet har gått videre bakover inni vomma som gjør den uegnet som mat. Skrotten er gravd ned. Fellingen belastes Haugens kvote.

Lørdag 4. okt kl 17 05 Melding om funne av død grevling i veikanten utenfor krysset mot Grande. Den har skader i bakparten så den kan være skutt. Etter noen telefoner, tar ettersøksringen turen utover og fjerner skrotten.(for øvrig omtalt på FF`s nettsider)

Søndag 5. okt kl 15 00 Jaktlaget Skavdal/ Eide har felt en elgkalv med avbrekt venstre bakfot i nedre ledd, betennelse i foten og svært avmagret, ( anslagsvis 30 kg.). Slaktet ble kassert og går ikke på jaktkvoten.

Mandag 6. okt kl. 1945 Tlf om påkjørsel av et rådyrkje ved Stuanesset. Dyret ble avlivet kjeet og gikk til revemat.

Mandag 6. okt kl. 21 40 Tlf fra Skavdal/Eide jaktlag angående ei påskutt hjortekolle kl.18 00. Det er gått ettersøk med hund til det ble stupmørkt, fant blodspor. Har varslet nabovald og fortsetter søk i morgen . Jaktlaget har ikke funnet igjen dyret i ettertid.

Onsdag 8. okt. kl 09 40 Død elgkalv er funnet i ei grøft på Smålian øst for Furuens i Bjugn. Bakøy tar en tur og ser, elgkalven har ligget fra før jakta. Dødsårsak ukjent.

Onsdag 8. okt kl 13 05 MP på Ørland hovedflystasjon melder om et elgkadaver funnet utenfor gjerde mot nord ved Åsegarden – Frigarden. Har ligget en stund, skinn og bein spredt utover, lite lukt.. Torsdag morgen ble kadavre (oksekalv liten) besiktiget av person fra utmarksrådet.

Onsdag 8. okt. 08 En dame fra Brekstad ringer om en død kattunge i veikanten, Tingvoll – Prestenge. Etter anbefaling fra politiet ble vilttelefonen kontaktet. Etter litt diskusjon ble vi enige om at hun kunne ta å fjerne kattungen selv.

Torsdag 12 okt. 08 Varghiet jaktlag varsler om funn av en død elgkalv innenfor Svartdalen, et kvarters gange fra gårdene på Elveng. Elgku oppholdt seg i nærheten av kalven. Det var ingen synlige skader å se utvendig på kanven. Den har ligget en stund uten at noen hadde spist av den.

Lørdag 11. kl 19.48 Tekstmelding om avlivet rådyr-kje, (bukk) som var påkjørt ved Krokvik på vei mot Nes i Bjugn. Påkjøringen og avlivingen hadde skjedd natten før.

Fredag 17. kl 10.30. Tlf. fra Haugen jaktfelt om at jaktlaget hadde skadeskutt elgku kvelden før. Ettersøket om kvelden hadde gått fram til Haugaelva ca 500 meter. Sportegn kunne tyde på at elgen hadde beitet på innmarka på Haugen. Nabojaktlaget har gått gjennom området ved Trøa på den andre sida av Haugaelva i dag. Ingen elg funnet.

Fredag 17 kl 11.00 Melding om at en voksne sau var funnet død hos Andreas Vik på Steinvik. Undersøkelse kan tyde på at den er tatt av rovvilt. Muligens gaupe.

Lørdag 18. kl 19.30 Telefon om påkjørt rådyr ved Roar Ervik i Storlia. Det var lite skader på bilen. Ettersøk utført om kvelden og søndag formiddag. Dyret ble sporet og to dyr ble observert uten tegn til skade.

Lørdag 18. kl 22.30. Tekstmelding om at det var skutt ei elgku på Varghiet skogers eiendom som hadde en salong-geværkule i høyre framfot. Dette er rapportert til politiet.

Mandag 20. kl 11.30 Telefon om funn av dødt rådyrkje (hann). Dyret la 10 meter fra RV 721 ved Einskiftet mellom Val og Melum i Bjugn. Dyret er trolig påkjørt. Påkjørsel er imidlertid ikke meldt til vilttelefonen.

Tirsdag 21. kl 8.00 Tlf om påkjørt rådyr som lå i veikanten ved Korsgata på Oksvoll. (RV 721) Dyret var påkjørt av en dame som ringte litt seinere. Hun hadde blitt litt sjokkert av hendelsen og hadde derfor ikke varslet med en gang. Dyret hadde truffet fronten på bilen og kommet under den. Det var en del skader på bilen. Dyret ble kassert.

Onsdag 22. kl 21.00 Tlf. om at en gammel rådyrgeit var avlivet ved Tordis Sletten på Elveng. Den var sannsynligvis svekket av alderen og greide nesten ikke å bevege seg.

Torsdag 23. kl 21.00 Tlf om nok en viltpåkjørsel i Ervika. Det var en dame som hadde kjørt på dyret ved Storlia. Hun var litt sjokkert etter hendelsen og kunne ikke si hva slags dyr det var. (mest sannsynlig rådyr). Folk fra ettersksringen var ute om kvelden og neste dag. Rapport foreligger ikke enda.

Lars Nystrøm og Edmar Bakøy har hatt vilttelefonen.

Foto: Arnulv Bergstrøm