Meteorologene melder også om fortsatt stor skogbrannfare på Fosen som i resten av Trøndelag og på Vestlandet. Selv om det ventes noe nedbør, er det ikke tilstrekkelig for å avblåse obs-varselet, opplyser meteorolog Aslaug Skålevik Valved for Meteorologisk Institutt.

- Ikke nok

- I dag, mandag er det skyet oppholdsvær som dominerer, og det er ventet litt vind i form av nordvestlig bris tirsdag.  Det blir da skyet og delvis skydekke med regnbyger i ytre strøk, sier hun.

- Det blir nokså rolig de neste dagene, med små mengder regn, så det er ikke nok til å dempe skogbrannfaren, så det må folk være obs på, understreker meteorologen.

- Hvor mye nedbør må til for å dempe faren for skogbrann?

- Det krever over 20 millimeter, så de små mengdene nedbør dere får i disse dagene er ikke nok, sier meteorologen.

Til tross for at det har falt noe regn over Sør-Norge de siste dagene, er det fortsatt lokalt meget stor skogbrannfare hele veien opp til Trøndelag, varsler meteorologene. Foto: Meteorologisk Institutt

- Gladnyhet

Torsdag vil vinden øke til sørøstlig kuling, og opp til sørvestlig liten storm på kysten. Varmere luft kommer inn sørfra, og vi får da også stigende temperatur.

- Det er en liten gladnyhet, det blir endring i temperaturen når luftmasser sørfra kommer inn, sier Valved.

- Hvilke temperaturer kan vi håpe på til helga?

- For Fosen sin del ser det ut som det vil bli omkring 15-16 grader fra torsdag. Prognosene for i dag ligger på 12 grader, og synker ned til 8 i morgen, før det på onsdag kan gå over 10 grader. Så det ligger på rundt 8-10 grader før temperaturhoppet torsdag, sier meteorologen.