Norsk Tipping omsatte for cirka 10,6 milliarder kroner i fjor. Overskuddet fordeles likt mellom idrett og kultur.

Fra og med i år kan tippere/spillere selv være med og bestemme hvem som skal få inntil fem prosent av det de satser hos det statlig eide selskapet.

– Ordningen med Grasrotandel trår offisielt i kraft 1. mars, men har tilbakevirkende kraft og gjelder fra 1. januar, forteller daglig leder ved Åfjord Frivilligsentral Bjørn Hosen.

Alle lag og foreninger som vil motta grasrotmidler må innlemmes i et nytt felles register – Frivillighetsregisteret som er del av Brønnysundregisteret.

Pek ut verdig mottaker

De som ønsker å gi en andel av innsatsen må finne, og peke ut ønsket mottaker. Det kan gjøres ved tippedisken hos kommisjonæren, på Internett, mobilen og på spillterminalene. Dersom du kjenner organisasjonsnummeret til mottakeren kan det oppgis hos kommisjonæren eller tastes inn på elektroniske spillmuligheter. Klubben eller organisasjonen i ditt hjerte kan også søkes fram på norsk-tipping.no. Der skriver du ut en egen blankett med strekkode. Denne registreres hos kommisjonæren. Dermed sørger du for at det drypper litt på laget eller foreningen hver gang du satser hos Norsk Tipping.

Du kan bytte mottaker så ofte du vil, men det er mulig å støtte bare en om gangen.

DET TIPPES: Bjørn Hosen ved Åfjord Frivilligsentral er spent på hvor mye sambygdingene vil bidra med i grasrotandel til frivillig arbeid. Her ved tippedisken hos Ellen Strømland Nilsen i Mix-kiosken ved Årnes Sport.