– Det blir veldig mye vind og lokal nedbør i helga, sier Marit Funnemark, statsmeteorolog hos Værvarslinga på Vestlandet.– Full stormMeteorologene har varslet at årets første høststorm gjør sitt inntog i helga. Fredag og lørdag er det ventet kraftig vind. Statsmeteorologen tror at de kraftigste vindkastene kan bli 30 m/s (106 km/t).

– På kysten blir det sørvestlig full storm.At det blir 100 millimeter nedbør på to døgn er sannsynlig.– Modellene er litt vinglete i forhold til nedbøren lokalt. Det kan også komme mer enn 50 millimeter på 24 timer, mener meteorologen.Vurderer OBS-varsel

Meteorologisk institutt har sendt ut et OBS-varsel for Trøndelag: « Fra i formiddag, fredag, sørvest liten eller full storm på kysten, i kveld og natt til lørdag, ventes vest til sørvest full og kan hende sterk storm. I tillegg ventes sterke vindkast inn over land, opp i 25-30 m/s».

– I utgangspunktet tenker vi ikke ekstremvarsel, men det er for tidlig å si. Vi vurderer hele tiden hvor ille dette blir, forteller Funnemark.

– Sikre løse gjenstander

Statsmeteorologen anbefaler å fjerne løv fra takrenner og kumlokk.

– Man bør sikre løse gjenstander og ta inn tingene sine.