Les innlegget av Tom Myrvold her.

Du etterlyser ansvarlighet og at lærlingene må få mer hjelp og støtte i sin lærlingperiode. Jeg vet ikke hvor mange utdanningsmesser du har vært på, men hvert år arrangeres det mange av disse rundt om. Arrangørene er blant annet opplæringskontorene som hvert yrkesfag har. Opplæringskontorene er eid og drives av bedrifter innen bransjen. Og de drives mange, med stor støtte fra fylkeskommunene som har ansvar for den videregående opplæringen.

På denne måten kan hver bransje velge ut sin beste kandidat til lærling. Dette er et konstruktivt og effektivt system som hjelper hver enkelt medlemsbedrift i å velge ut sin kandidat for læring. For å bli godkjent lærebedrift på det på bedriften være ansatt utdannede instruktører innen faget. Dette sparer bedriften for mye arbeid. Alle disse bedriftene har et skilt på utsiden av inngangen som forteller at det er en godkjent lærebedrift. Den informasjonen finnes selvsagt også på nettsiden til bedriften.

Våre oppgaver blir å oppfordre og påvirke nye bedrifter og spesielt da kommunale arbeidsplasser til å være med på denne ordningen, og å ta imot lærlinger. Så er det slik at mange kommuner har pålagt mange av sine arbeidsplasser å ta inn lærlinger og gir ekstra støtte til det.

MVH

Øyvind Næss

Førstekandidat Ørland SV