Planutvalget behandlet onsdag en sak om regulering av et havneområde på Linesøya. Dagens eier er Pål Øystein Sørgård. Området har flere ganger vært omstrid, og det er kommet innmange innvendinger fra flere parter.

Innsigelser

Åfjord kommune har hatt henvendelser og møter med personer som mener de har interesser og eller eierskap til areal som inngår i planområdet.

Arbeiderpartiets Bjørn Hosen fortalte under møtet at han hadde blitt kontaktet av folk som har interesser i det aktuelle nabolaget.

Eierskapet til det aktuelle området er omstridd. Åfjord kommune er blitt anmodet om å trekke dette området ut av planområdet av personer som mener å ha eierinteresser. Det er flere sider av plana som det er strid rundt.

Dette er imidlertid en privatrettslig sak. Åfjord kommune har anbefalt at de som mener å ha hevd på området å kontakte en jordskiftedommer og få en jordskiftedom på det aktuelle arealet. Dette ble kommentert av Husdal.

– Dette er en sak som hører heime i jordskifteretten, men det er prisverdig at det ordnes opp i dette, sier han.

Stridstema

Oversiktsbilder over planområdet

Plansjef Sverre Fjellheim mener at området følgelig fortsatt kan beholdes slik det er i dag, med grusdekke og at det kan fungere som parkering for allmennheten inntil en har avklart eierskap.

Planområdet og hyttefeltet Trollskardet har en lang byggesakshistorikk. Det har vært ulovligheter, klager, kontroversielle vedtak og dispensasjoner, interne uoverensstemmelser vedrørende vei, marina, molo, vannforsyning, eiendomsforhold, og parkering. Engasjement og henvendelser fra ulike interessegrupper er meget stort når det gjelder saker som omhandler Trollskardet planområde, det gjelder også denne saken. Saksbehandler skriver at Åfjord kommune må ta sjølkritikk for hvordan enkelte saker har vært handtert.

Ny reguleringsplan

Det faste planutvalget opprettholder vedtak gitt i fjor. Klager fra naboer avvises i sin helhet.

Det faste planutvalget gir ikke dispensasjon fra reguleringsbestemmelsene vedrørende økt mønehøyde for utleiehyttene. I stedet bes søker fremme søknad i samband med endring av reguleringsplana når denne skal rulleres.

Det faste planutvalget gir i henhold til Plan- og bygningsloven dispensasjon for å beholde dagens molo slik den ligger. Dessuten gis det i tillatelse til å forhøye moloen fra det nivået den er anlagt på i dag til om lag én meter over normalt flomål. Det forutsettes at bredde og lengde er i samsvar med dagens reguleringsbestemmelser og at endelig form tegnes inn på nytt plankart.

– Vi er ikke ferdige med dette området ennå, og saken må følges opp med flere befaringer, sier Husdal.

Oversiktsbilder over planområdet