– I dag har vi fått en drøss med telefoner. Det har vært folk fra hele landet som ringer. Det er mange telefoner. Vi legger merke til at mange fra hele landet som heter Målfrid til fornavn tar kontakt med oss etter at de blir forsøkt svindlet, sier politistasjonssjef Hallgeir Stjern ved Fosen politistasjonsdistrikt til Fosna-Folket.

Han forteller at en rekke personer over hele landet mandag opplever å bli ringt opp fra et nummer som utgir seg for å være et nummer Politiet i Fosen har.

Så forteller personen i den andre enden at politiet tar kontakt med dem fordi noen prøver å ta opp lån i deres navn. Målet er å få tak i personopplysninger fra disse personene for å svindle dem.

– Politiet tar ikke kontakt med folk for å si at noen prøver å ta opp lån i deres navn. Dette er heller ikke et telefonnummer som politiet ringer ut fra, sier Stjern.

– Eksisterer ikke

Stjern sier at politiet nå ønsker å få ut opplysninger om misbruket av telefonnummeret slik at folk ikke lar seg lure.

Han understreker at det ikke bare er personer som heter Målfrid som blir forsøkt svindlet, men at Målfrider utgjør en vesentlig andel av de som har ringt dem så langt mandag.

– Svindlerne sier at de ringer fra Rissa lensmannskontor. Det er det ikke noe som heter, det eksisterer ikke, sier politistasjonssjefen.

Han sier at de som ringer dem heldigvis har lagt på i telefonsamtalen med de som prøver å svindle dem.

– Når de ringer nummeret tilbake da kommer de til oss i politiet her på Fosen. Da får vi avklart med dem at dette dreier seg om svindel, sier Stjern.

Han oppfordrer alle som vanlig til ikke å gi fra seg personopplysninger over telefon.

Flere ganger i sommer

NTB skriver mandag at politiet opplever at flere misbruker deres nummer.

I en pressemelding fikk NTB opplyst at Politiets enhet for vandelskontroll og politiattester har fått melding om forsøk på svindel, der folk blir oppringt med enhetens telefonnummer.

Ved et tilfelle har den som ringer utgitt seg for å ringe fra Økokrim og ved et annet tilfelle fra Bank Norwegian.

7. Juli advarte Trøndelag politidistrikt om at noen utga seg for å være fra politiet og ringte med et nummer som tilhørte politiet på Røros på samme vis.

NTB skrev i juni at Øst politidistrikt opplevde noe liknende. Den gangen rådet politiet publikum til ikke å ta telefonen om noen ringte fra nummeret man prøvde å svindle med.