Trøndelag politidistrikt skriver i en pressemelding at Kripos nylig har advart mot BankID-svindel i forbindelse med skatteoppgjøret. Svindlere sender ut SMS-er med lenke til skatteoppgjøret. Nettsiden det lenkes til er falsk og mange nordmenn har fått tømt kontoene sine på denne måten.

De forteller at politiet i Trøndelag også ser at denne svindelaktiviteten er spesielt høy akkurat nå, når folk venter på melding fra Skatteetaten om at skatteoppgjøret er klart.

– Vi ønsker å gå ut med et tydelig råd til folk om å ikke trykke på link i SMS eller e-post fra Skatteetaten. Skatteetaten sender ikke lenker i SMS eller e-post, men de ber deg om å gå inn på Skatteetaten sine sider selv. BankID-svindel på denne måten er en kjent svindelmetode som også brukes i mange andre saker, sier politifaglig etterforskningsleder ved Sentrum politistasjon i Trondheim, Kjell Steinar Wibe.

Videre skriver de at man på de falske nettsidene blir bedt om å oppgi BankID. Oppgir man den, gir man samtidig svindlerne tilgang til bankkontoen.

– Denne typen svindel er svært profesjonelt utført og vi vil derfor oppfordre til økt årvåkenhet.