Grunneieren mener å ha observert en tydelig nedgang i rådyrbestanden de senere årene. Storfosna har av forskjellige årsaker hatt en stor rådyrstamme. Brekstad har flere eksempler på at de små hjortedyrene har blitt nærmest tamme. Han hadde en liten flokk på besøk i hagen sin en periode. De forsynte seg av maten til katta og sprang ikke bort sjøl om han hev ei femliters plastbøtte ut av vinduet for å skremme dem. Et år gikk alle tulipanene til kona med og de kom tilbake til samme bedet senere for å sette til livs løkene.

- Det er blitt færre rådyr å se, forklarer Brekstad. Han har fått flere tilbakemeldinger fra folk som mener at det jaktes mer enn de lovlige kvotene. Sjøl er han ingen motstander av at det bedrives jakt, men han er opptatt av at den drives i anstendige former.

- Jeg synes ikke fest og fyll hører sammen med jakt og våpenbruk, og jeg synes ikke om at de skyter fra bilvinduet eller lasteplanet, sier storfosningen. Han tilføyer at om folk jakter i fylla, er det ikke rart om det blir skadeskytinger.

Illustrasjonsbilde foran: Karl Petter Nygård Jermstad

RÅDYRJAKTA på Storfosna bør komme inn i mer regulerte former, mener Magne Brekstad.