Du som leser videre vet dessverre at dette er løgn. Det finnes fattige i vår kommune men det er ikke en gruppe som går rundt med merkelapper og roper med stolthet at de er fattige. Det jeg mener med fattige er at inntekten i en husholdning er for lav i forhold til de faktiske utgifter husholdningen har.  Dette gjelder enslige med eller uten barn, familier med 1 eller flere barn og så videre.

Det finne mange typer fattigdom, men jeg tror den største fattigdommen er når du ikke har mulighet til å velge selv men er helt avhengig av det offentlige for å få endene til å møtes og selv med hjelp fra det offentlige så går hver måneds inntekt i minus

Nå er det slik at det er blitt en trend å mene at sosialklienter og uføretrygdede er så late og har et så digert sugerør i statskassa at «folk flest» gjør opprør. Nå skal trygden smales inn slik at de kan ha seg ut i jobb samt at de som mottar sosialhjelp eller arbeidsledighetstrygd må ha seg opp om «mårran» og jobbe, om ikke blir de trukket i lønn. Altså skal de sultes ut i arbeid.

Hvorfor er det så få som tør å stå opp for disse menneskene? Hvorfor mene så mye om disse menneskene uten å spørre?

Jeg vet at jeg kjenner mange i denne situasjonen og jeg har ikke hørt en som har valg dette, ikke en som har jublet over å ha måttet gå fra yrkesaktiv til å bli ufør, eller som aldri kom seg ut i jobb på grunn av ulike årsaker, så hvorfor er det noen som mener de er late, udugelige og en stor utgiftspost? Ja, det er en utgift fellesskapet har, men har ikke alle plass i samfunnet vårt?

Alle, og da mener jeg alle, kan komme i den situasjonen at de får en skade eller kommer i andre omstendigheter som gjør at de mister evnen til å greie å jobbe. Er ikke verdien til mennesker mer enn kroner og øre?

En av grunnene til at jeg engasjerer meg som politiker er nettopp mennesker som ikke har mulighet til å velge.

Vi i Ørland AP ønsker å begynne med å øke sosialsatsene slik at de kommer opp på Statens Institutt For Forbruksforskning (SIFO) sitt nivå. Alle banker og andre bruker SIFO sine kalkulatorer for å kunne gi ut lån og så videre så hvorfor skal ikke satsene i sosialhjelp være det samme?

Vi i Ørland AP ønsker likeverd og menneskeverd. Vi ønsker et samfunn hvor du gir etter evne og får etter behov. Vi bygger på våre grunnverdier: frihet, likhet og solidaritet.

En ting er sikkert, 14. september er det valg og der kan faktisk ALLE over 18 år velge, og da kan de velge det partiet de vil.

Tina Marie Rødde Paulsen

8. plass på Ørland

Arbeiderparti sin liste