- Nå vart det endelig liv i Brekstadgata, sier en av de som nettopp har bevitnet rømt sau i Brekstadgata under Ørlandsdagene lørdag.

LO, Senterpartiet, Arbeiderpartiet, Fellesforbundet, Ørland næringsforum og kirkevergen i Bjugn var blant de som ble med på sauejakt, naturlig nok rundt Landbrukets hus, da saueflokken rømte fra inngjerdingen sin under Ørlandsdagene på lørdag.

Seiersrunder

Sauene la de to kalvene og de to eslene bak seg og stakk fra området med dyr ved Landbrukets hus i forbindelse med Ørlandsdagene.

Først løp de bort langs huset der landbruksforvaltningen for Ørland og Bjugn holder til, forbi boden til LO, Fellesforbundet og Arbeiderpartiet, for så å spankulere rett forbi Senterpartiets steking av vaffelhjerter i trønderregnet.

Det så tidlig ut som tilskuerne som begynte å gjete sauene skulle lykkes med å få kontroll på de seks sauene, men de smatt forbi og rundt Landbrukets hus, på flere seiersrunder ute på vift i hjeret av Brekstad.

Fosna-Folkets reporter på stedet har omsider fått frem kameraet. Foto: Jakob Ellingsen

Ikke turistinformasjon

Sauene brydde seg lite om en liten sort hund som sto i båndet sitt og ville være med på jakten. De stoppet heller ikke opp for å se på plakatene med turistinformasjon langs fortauet.

Foto: Jakob Ellingsen

Tilbake i Meieriparken var det noen små trespirer der det tidligere har stått et større tre som sto på menyen i noen sekunder, før kampen for friheten tok til igjen.

Foto: Jakob Ellingsen

En finte i retning av innhegningen fra sjefssauen de fem andre fulgte etter, virket godt som en avledningsmanøver for å løpe tilbake rundt landbrukets hus en gang til.

Foto: Jakob Ellingsen
Foto: Jakob Ellingsen

Næringsforum og varaordfører

Leder i Ørland Næringsforum, Silje Nesset, holdt sauene unna fortau og veibane i selve Brekstadgata, mens varaordfører Finn Olav Odde (Sp) passerte Senterparti-standen for å holde sauene unna bankbygget til Ørland sparebank.

Foto: Jakob Ellingsen

Senterpartiet får sauene vekk fra vaflene, men de vender ut mot veibanen i stedet for ned mot Meieriplassen og innhegningen.

Flinke fotgjengere

Sauene stopper opp før de møter veibanen, og prøver å krysse nedkjøringen til Meieriet ved bruk av fotgjengerovergangen.

Der får matmor, og kirkevergen i Bjugn, Inger Murvold Knutsen, tak i ledesauen, og sauene leder kontrollert tilbake til innhegningen.

Der venter litt ekstra godt snask i form av økologisk dyrkede gulrøtter fra Ørlandet og grønnsakblader.

De to kalvene blir igjen nærmeste naboer, men de er litt skeptiske til rømlingene, mens de to rolige eslene fortsatt har søkt ly for regnet og vinden i tilhengeren sin.

Foto: Jakob Ellingsen
Foto: Jakob Ellingsen

Tre minutter

Episoden har vart i underkant av tre minutter, og klokka er to minutter på elleve. Så kan små og store, kanskje spesielt de små, glede seg over dyr i nærmiljøet igjen.

Foto: Jakob Ellingsen
Foto: Jakob Ellingsen