Det startet med aggressivt spill fra begge lag, men ingen av de to lagene klarte å tilrive seg noe form for overtak. Faktisk så ble det skapt bare spredte halvsjanser på begge sider. Det var ikke direkte kjedelig, men to godt organiserte lag klarte å sette forsvarslinja på en slik måte at det var vanskelig å trenge gjennom.

Det gikk ikke lang tid ut i 2. omgang før det ble klart at Ørland måtte skjerpe seg skulle de klare å henge på. Etter kvarteret spilt var det egentlig håpet om å holde ut 0-0 som ble viktigst. Det kunne ha gått bra, men håpet brast og drømmen om ett poeng ble knust da Steffen Iversen satte inn sitt første mål etter 20 minutter av omgangen.Selv var Steffen Iversen trygg på at alle tre poengene skulle bli med hjem til Trondheim.

– Det var bare snakk om tid før bobla sprakk. Vi hadde kontroll i begge omganger, og etter 0-1 var det vel bare ett lag på banen. Seier 4-0 var vel greit, sa Iversen mens han etter kampen tålmodig etterkom unge autografjegeres ønsker.

Marlow håndterte Ivers

Det var som sagt lite med målteft før pause, men det hang liksom i lufta at Trygg Lade hadde mer å gå på og at det kom til å bli tøft for Ørland ut over i 2.omgang. Men Ørlands trener, Jonas Ødegård, hadde et noe annet fokus.

– Jeg ble direkte imponert over unge Marlow Sletten og hvordan han håndterte Iversen rundt 16-meteren. Det var en fryd å se så lenge kreftene holdt. Å si at Marlow temmet Ivers er vel å ta for hardt i, men den tidligere landslagsspissen slapp nesten ikke til med sjanser i første omgang. Det var faktisk Marlows fortjeneste, og jeg er imponert, sa trener Ødegård.

Daniel Kjørsvik klar ener

Høyrebacken var rask og stødig i sin rolle som høyre back, og han oste fram i angrep når sjansen bød seg. Hvem kan vi sammenligne med for belyse hans spillestil og initiativ? Jo, vi kan ikke tenke oss noen annen enn Birger Meling i Rosenborg. Han gjør det akkurat slik. Her har Daniel Kjørsvik noe å strekke seg etter. Stjernekamp av unge Daniel.

Målene kom slik

0-1 kom etter vel 20 minutter i 2.omgang, og det var omtalte Iversen som sto for den etter mye frem og tilbake og trøkk mot Ørlands mål.

0-2 kom ni minutter senere, og den var det Fredrik Arnstad som sto for.

0-3 kom bare minuttet etter 0-2, og den kom på straffer. Tildelt meget billig, mente man i Ørland-leiren. Men straffer ble det og midtstopper Mikael Haugen Bjørnstad satte inn den sikkert før Steffen Iversen scoret sitt andre og Trygg Lades  siste da han fikk et hav av plass i bakrom etter gjennomspill.

Iversen plasserte ballen rolig i hjørnet uten mulighet for redning for Ørlands keeper. Da var det bare ett minutt igjen av kampen og poengene fordelt.

Nye Ørland

Spørsmålet før kampen var om Ørland var blitt dårligere enn før sommerferien, og svaret er vel et klart ja på det spørsmålet. Mange spillere som hadde tilknytning til Ørland Flystasjon gjorde seg ferdige med sine kontrakter før sommeren, og så reiste de hjem til andre steder i landet. Men betyr det at alt er bare svart hos Ørland om dagen? Nei da, det er det ikke. Vi har nevnt de to unggutta Marlow og Daniel som nå trolig får et løft i karrieren, og de er ikke alene. Det blir ingen stor poenghøst for Ørland, men trolig nok for å sikre plassen i 4.divisjon, skal vi tro trener Jonas Ødegård.