Marit Eide Dahl har vært lokalpolitiker for Senterpartiet i Ørland i 40 år, og er medlem i nominasjonskomitéen. Tirsdag kveld ble komitéen orientert av Hallgeir Grøntvedt om at han ikke stiller til gjenvalg. Samtidig er Finn Olav Odde en av tre kandidater som så langt har svart på nominasjonskomiteens brev om de stiller til gjenvalg. De to andre er senterpartiets gruppeleder Laila Lund og kommunestyremedlem Bjørn Henrik Solbue. Begge har sagt ja til gjenvalg, med noen små forbehold.

Dahl sier at man ikke har avtalt når neste møte i nominasjonskomitéen skal være, men bekrefter at Odde har informert om at han ønsker å være ny ordførerkandidat.

- Han er alltid positiv

- Finn Olav Odde har gode forutsetninger for å bli ordfører. Jeg har kjent Finn Olav fra han var en guttunge. Han er som han framstår på Farmen, alltid positiv, sier Sp-veteranen. Hun legger ikke skjul på at Finn Olav Odde også har vært nevnt innad i partiet som mulig ordførerkandidat tidligere.

- Når Hallgeir ikke tar gjenvalg, så ønsker jeg personlig han på topp av lista, også uten Farmen-effekten, sier Dahl. Samtidig legger hun til at hun mener Hallgeir Grøntvedt har gjort en formidabel innsats i hele sin tid som ordfører i Ørland.

Lund sier ja til gjenvalg

Finn Olav Odde ønsker å bli ordfører. Foto: Skjalg Ledang