- Det er nødvendig å anskaffe et nytt transportfly så snart som mulig for å unngå operative konsekvenser, sier forsvarsminister Espen Barth Eide.

- I den tragiske ulykken mistet vi fem dyktige offiserer og ett transportfly. De omkomne vil alltid være dypt savnet, sier forsvarsminister Espen Barth Eide.

I revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen gjennom en tilleggsbevilgning å erstatte transportflyet som gikk tapt i ulykken. Regjeringen foreslår å bevilge 720 mill. kroner for raskt å erstatte det militære transportflyet. Forsvarets transportflykapasitet skal være dimensjonert for å støtte operasjoner fra både hjemmebase og deployeringsbase, og fire fly er nødvendig for å opprettholde en slik kapasitet.

- Når vi nå skal redusere vårt bidrag til Afghanistan, blir egne transportressurser avgjørende for å kunne transportere personell og materiell effektivt og til rett tid, sier forsvarsminister Eide.

Operative behov gjør det nødvendig å erstatte det tapte transportflyet raskt.- Med dette forslaget hedrer vi både minnet til de omkomne og støtter våre mannskaper som skal sikre vår transportkapasitet fremover. Det er et mål å få levert flyet så raskt som mulig og helst i inneværende år, sier forsvarsminister Eide.

Med regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett økes bevilgningen på flere sentrale områder. - Dette viser at regjeringen fortsetter den store satsingen på forsvarssektoren, sier forsvarsminister Espen Barth Eide.

Bevilgningene styrkes blant annet innenfor disse områdene:

- Hæren

- Gjenanskaffelse av transportfly

- Utvidet helikopterberedskap på Rygge

- Styrking av Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM)

Regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett 2012 følger opp den vedtatte langtidsplanen for Forsvaret for perioden 2009–2012. Summen av de nevnte satsingene og økte inntekter innebærer en samlet styrking av forsvarsbudsjettet med 1,4 mrd kroner. Regjeringen foreslår blant annet å øke budsjettet til Hæren med ytterligere 40 mill. kroner. Med denne styrkingen vil Stortinget til sammen ha bevilget 5 740 mill. kroner til Hæren i 2012.- Styrkingen betyr en ytterligere satsing på Hæren, noe som er en særlig prioritet for regjeringen i denne perioden, sier forsvarsminister Espen Barth Eide.

Regjeringen foreslår videre å bevilge 720 mill. kroner for raskt å erstatte det militære transportflyet som gikk tapt i den tragiske ulykken i Sverige i mars.- Dette er nødvendig for å unngå negative operative konsekvenser, sier forsvarsminister Espen Barth Eide.

Regjeringen foreslår videre en ytterligere styrking av helikopterberedskapen på Rygge og foreslår derfor en økning på 4 mill. kroner i tillegg til tidligere styrking. Denne siste økningen vil brukes til videreutdanning av personell slik at de kan støtte også i forbindelse med væpnede aksjoner, såkalt håndhevelsesbistand. Med Stortingets tilslutning vil samlet bevilgning til den militære helikopterberedskapen på Rygge siden september 2011 være på 10 mill. kroner.

- Med denne styrkingen utvider vi den militære helikopterberedskapen slik at vi vil stå enda bedre rustet til å støtte Politiet ved behov, understreker forsvarsminister Eide.

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har en viktig rolle som rådgiver for å støtte arbeidet med objektsikring. Regjeringen foreslår en økning på 4 mill. kroner for å styrke dette arbeidet. Dette er et konkret uttrykk for regjeringens satsing på objektsikkerhet. Med denne styrkingen vil Stortinget til sammen ha bevilget 133.6 mill. kroner til NSM i 2012.