– Deter klart dette er kjekt for oss, og vi ser det som en tillitserklæring fraMarine Harvest å bli valgt. Vi merker pågang på stadig større flåter både medtanke på lastekapasitet og lagringsplass. Havbruk er i utvikling og tendensenpeker mot større og mer værharde lokaliteter. Da trenger man også stort ogrobust verktøy, sier Knut BjarteDenne flåten er også levert med et ekstra stort kontrollrom designet for å fôreto lokaliteter samtidig.

Flåtenblir utstyrt med et FeedStation sentralfôringsanlegg med hele 8 fôringslinjer,to store kaier, fjernstyrte lukeåpnere for berøringsfri levering og systemetOcea Barge control for kontroll og overvåkning av viktige parametere,dødfisktank i syrefast stål integrert i skroget, elektronisk styrtlyskastersystem, og en 10m3 regnvannstank.

– Somvanlig leveres flåten komplett med alt fra 11tm kran til sentralstøvsuger,bestikk og sengetøy. Det er mange detaljer å huske på, men det er viktig foross at flåten skal være fullt operativ når den ankommer lokaliteten, sier KnutBjarte.

Marine Harvest- og Ocea-ansatte fra venstre: Terje Olsen, Knut Bjarte Otterlei, Runar Hatlevik, Scott Foster, Svein Roger Veie
Konseptbilde av stålflåten.