Morten «Diesel» Dahl har arrangert en rekke konserter rundt om i Norge, men gir nå opp å arrangere dansefest I Åfjordshallen. Som leie vil styret for hallen ha 1/5 av brutto omsetning, og det mener Dahl er enestående høyt.

Ingen mulighet

– Mesteparten av omsetningen vår går jo bort i utgifter til lyd, lys, reise, opphold, vakter, markedsføring og honorar. Hadde det vært snakk om en del av et eventuelt overskudd kunne vi vært med på å diskutere det, men slik denne avtalen praktiseres ser jeg ingen mulighet for å gjennomføre det planlagte arrangementet i desember, sier Dahl.

Tre ganger så mye

Fosna-Follket har innhentet leiepriser hos de andre aktuelle hallene på Fosen, men ingen opererer med vilkår på nivå med Åfjordshallen. Et arrangement med eksempelvis 300 kroner i billettpris og 800 besøkende vil gi en leiepris på 48.000 kroner i Åfjordshallen. Det er tre ganger så mye som i Bjugnhallen som koster 14.000 kroner, og dobbelt så mye som i Rissahallen der det koster cirka 25.000 kroner.

– Dette gjør at åfjordingene går glipp av kulturopplevelser, mener «Diesel» Dahl, som utfordrer både kommunen og åfjordingene på om det er slik de vil at ting skal være.

Ugunstig

Kultursjef Jan Ove Berdal i Åfjord kommune innrømmer at det er ugunstig med så stor forskjell i leieprisene på Fosen. Han mener også det blir urimelig hvis for mye av inntektene fra kultur- og idrettsarrangement går til drift av hallen.

– Styret i Åfjordshallen må ta disse tallene til etterretning slik at leieprisen blir sammenlignbar med de andre hallene i området, uttaler Berdal.LES OGSÅ: Thorleifs takker for seg

«Diesel» Dahl er skuffet. FOTO: Morten Skogly.