Fra mandag 12.september til og med lørdag 17.september blir det aktiviteter for store og små i forbindelse med åpningen av nye Åsly skole.

- Det skjer noe hver dag

- Det blir mye forskjellig, og veldig stor kulturell bredde. Både i og rundt Åsly skole vil det være alt fra teater til konserter og utstillinger, litt lokal mat oppi alt, forteller Tom Alte, leder i KulturCompagniet i Rissa.

Det skjer noe hver dag, og det skjer ting overalt under den offisielle åpningsuka, forklarer han.

- Skoleåret er kommet i gang og ting begynner å få satt seg, det er derfor den offisielle åpningsuka er satt til nå. I tillegg til programmet på kveldstid, som er for alle, vil det også foregå mye på dagtid for elevene og foreldre som ønsker å delta, med blant annet en opera på mandag, sier Alte.

- Så mye mer enn en skole

Mange lokale aktører vil være i sving under åpningsuka, og det er en fin anledning for alle som er nysgjerrige til å komme og ta skolen i nærmere øyesyn, informerer Alte.

- Det blir en markering av den nye skolen, som er så mye mer enn en skole. Ansatte og elever er veldig stolte av skolen, og ønsker å dele den. Vi håper at det er mange nysgjerrige som vil ta turen for å komme og se, skolen er også en kulturarena som vi skal forvalte godt fremover, og dette er en fin start, sier Alte.

Rissa & Stadsbygd Musikkorps spiller under snorklippingen mandag kveld, og kulturskolen viser frem sin kunstutstilling, før det blir omvisning i den nye skolen og foredrag i auditoriet med Olaf Engvik. Tirsdag blir det språkcafé, før det onsdag er klart for foredrag i Bojersalen med Francois El-Safadi, som skal snakke om motivasjon, integrering, samarbeid og barn og unge.

Utsolgt Nordstoga

Torsdag kommer Odd Nordstoga for å spille i Bojersalen, konserten er allerede utsolgt.

- Det lover jo godt, et av målene må være å kunne få flere kjente navn hit. Men da er vi avhengige av at folk benytter seg av tilbudene når de er der, sier han.

På fredag holder blir det åpen skole, der foresatte med familier inviteres til å besøke klassene. Anne Joronn Sætre holder foredrag om Johan Bojer, og lørdag blir det familiedag med servering av lokal mat, show fra kulturskolens teaterelever og Stadsbygd Mandsangerforening og familieshow med buktaler og magiker Erik Mogeno.