Til tross for klagene til nærmeste nabo, Per Ivar Olsen, ser det ut til at kommunestyret kan komme til å stå på det som tidligere ble vedtatt. Småbåthavna med den omstridte adkomsvegen rett forbi tomta til fritidsboligen

Godkjenner

Da saken var oppe til behandling i det faste planutvalget, gikk de enstemmig inn for et forslag som i det store og hele fastholder det som kommunen tidligere har vedtatt.

Vedtaket har følgende ordlyd: «Kommunestyret godkjenner detaljplan for Eid, planID 201503 med plankart av 10.09.15, planbeskrivelse av 24.03.15 og reguleringsbestemmelser 08.10.15, slik de er vedlagt i saken.»

Prosessen

Saksbehandler skriver at klager er opprørt over planforslaget og prosessen som har vært i saken. Videre skriver han at kommunen beklager at prosessen og saksbehandlingen har vært uryddig. Utbygger Terje Ressem skal på et tidlig tidspunkt fått et muntlig tilsagn fra kommunen om at det var greit å sette i gang byggearbeidene.

Saksbehandler angir at det er adkomst langs eiendomsgrensa til klager som er stridens kjerne. Likevel imøtegår kommunen påstand om at vegen bare er en sti.

– Vegen som ligger i eiendomsgrensen til nærmeste nabo er ikke opparbeidet i forbindelse med dette tiltaket. Veien har ligget der i mange tiår og er den helt klare og naturlige adkomsten ned til havneområdet, skriver saksbehandler.

Dispensasjon

Åfjord kommune ga tillatelse gjennom dispensasjon fra gjeldende kommuneplan til etablering av molo og flytebrygge i 2004. Adkomsten den gangen var den samme som foreligger planforslaget som til sist ble vedtatt. Daværende eier Randi Olsen hadde, ifølge saksbehandler, ingen merknader til tiltaket. Fylkesmannen hadde heller ingen merknader til søknaden den gang.

– Vi er fullstendig klar over at Per Ivar Olsen opplever tiltaket som påtrengende, men vi er av den oppfatning at de negative konsekvensene av det aktuelle planforslaget ikke er av en slik størrelse at det forsvarer å legge om veien inn på dyrkamark, skriver saksbehandleren.

Mindre funksjonelt

Kommunen mener kravet til endring av plankart høringssvar til klager, datert 5. mai i år, gir et mindre funksjonelt anlegg enn det endelige planforslaget.

At den foreliggende reguleringsplanen skulle forringe bruks-, nytte- og markedsverdien, mener de er vanskelig å dokumentere.

Derimot mener de det at det ikke er usannsynlig at verdiene til fritidseiendommen tvert imot vil stige nettopp på grunn av tiltaket.

Etter ei totalvurdering faller de ned på samme forslag som kommunestyret godkjente 29. oktober i fjor.

Havnestrid havner hos fylkesmannen