Markeringen startet med at et 70-talls biler og rundt 200 ungdommer møttes ved Fosen videregående skole i Botngård søndag ettermiddag. Sammen kjørte de i kolonne til Uthaug, der Rune André vokste opp, før ferden stoppet ved parkeringsplassen ved kjøpesenteret Libra på Brekstad.

- Vi trodde det kanskje ville komme 20 stykker, sier initiativtakerne Irja Fredagsvik, Annika Bugten, Adrian Ekker og Ida Eidsvik. De hadde ikke forventet at så mange ville delta for å minnes 18-åringen fra Ørland.

På forhånd hadde ungdommene kontaktet Rune Andrés fosterfamilie på Uthaug, som også tok turen til Brekstad etter at bilkolonnen hadde passert familiens heim på Uthaug. Rune André Thornes Hoøen var spesielt interessert i biler, og hadde svært mange venner med samme interesse.

Lysende hjerte

På den store parkeringsplassen på Brekstad ble bilene parkert i en halvsirkel før vennene tente lys som markerte en hjerte.

Mange av vennene har også besøkt ulykkesstedet, der det også er tent lys og lagt ned blomster. - Bruk refleksvest når dere besøker ulykkesstedet, formante Ida Eidsvik de frammøtte.

Alle var en venn

Også fosterforeldrene satte pris på markeringen. - Tanken er god. Rune må ha gjort seg veldig bemerket som kjente så mange fine og greie ungdommer. Rune kom så lett i kontakt med folk. Uansett hvem du var, så var du en venn for Rune. Men han hadde nok flere venner enn både vi og han selv trodde, sier fosterfar Odd Hoøen. Sammen med kona Vigdis og Runes fosterbror Thomas Sandvik Hoøen fikk Odd Hoøen søndag kveld møte mange av Runes venner.

I stedet for blomster ønsket familien heller en gave til Trygg Trafikk etter den tragiske ulykken. Odd Hoøen forteller at det så langt har kommet inn over 20 000 kroner til formålet.

- Dette arrangementet blir en slags påminnelse for oss, fortsatt er det som har skjedd nokså ferskt for oss. I etterkant av dette så ønsker vi oss litt stillhet, sier Odd Hoøen.

- Blir aldri glemt

Initiativtakerne Irja Fredagsvik, Annika Bugten, Adrian Ekker og Ida Eidsvik sier at de aldri hadde tenkt tanken på at de skulle miste en god venn i en trafikkulykke. Ikke før de fikk meldingen om det som skjedde 20. september. De mange som deltok i søndagens markering delte gode minner, og det var både smil og tårer om hverandre. - Vi ser for oss at han er et sted der oppe og ser oss, og smiler, sier Irja, Annika, Adrian og Ida.

- Rune blir aldri glemt, han vil alltid være i speilet i bilen, sier Adrian Ekker.

- Kjør forsiktig

Nå håper de fire ungdommene at tragedien som rammet så hardt også kan føre til noe godt. - Kjør forsiktig, følg trafikkreglene. Husk at du aldri er alene i trafikken, avslutter de fire vennene som fikk følge av så mange flere enn de hadde trodd under minnemarkeringen.