Andelen som sjekker reiseforsikring før de drar på ferie stiger med alderen til den som skal ut og reise. Tre prosent av oss velger å reise uten forsikring, viser undersøkelsen.

– Vi oppfordrer alle som skal reise å sjekke vilkårene, uansett alder. Selv om du er ung bør du tenke på hva det vil koste dersom helsa svikter. Det kan det koste deg millioner å la være, sier Elisabeth Realfsen, daglig leder i Finansportalen i Forbrukerrådet, i en uttalelse.

– Les vilkårene nøye

Sommeren er den tiden av året flest av oss er på reisefot. Å ha en god reiseforsikring er ifølge Forbrukerrådet svært viktig.

– En reiseforsikring gjelder bare for deg. Den dekker vanligvis skade på og tap av personlig reisegods ved for eksempel tyveri og ran. Den dekker også skader du ved uhell påfører andre. Du vil som oftest få dekket nødvendige utgifter som skyldes akutt sykdom eller ulykke. Får du varige mén kan dette også erstattes av forsikringen. Må du reise hjem, fordi du eller noen i din nærmeste familie plutselig blir rammet av alvorlig sykdom, ulykke eller død, får du også dekket det, opplyser Forbrukerrådet på sin nettside.

– Liten skrift bestemmer alt. Les derfor vilkårene nøye. For å få dekket andre utgifter må du ha tilleggsforsikringer. Typisk blir ikke skader knyttet til sportsdykking, eller fjellturer i avsidesliggende strøk dekket, sier Elisabeth Realfsen, som anbefaler å sjekke med ditt forsikringsselskap om du er usikker på hva reiseforsikringen dekker.

Reiser du uten forsikring? Se faktaboks.