Dykkerne har fått senket vannrøret tilbake på plass, og lufta skal være ute. Vannverket begynner nå å kjøre råvann inn til renseanlegget. I løpet av en times tid, rundt klokken 14.15, vil abonnentene forhåpentligvis ha vannet tilbake i kranene ble det sagt tidligere i ettermiddag.

Nå ser det ut til at det tar litt lenger tid.

-Det er store rør som skal fylles, men i løpet av ettermiddagen og kvelden vil alle ha vann igjen, sier Ivar Asbjørn Fallmyr.

Om saken:

– Det er cirka 2500 abonnenter som er uten vann, opplyser leder for teknisk i Rissa kommune, Ivar Asbjørn Fallmyr, onsdag formiddag.De berørte er ifølge Fallmyr flesteparten som er tilknyttet Rissa vannverk.

Årsaken til at man er tom for vann skyldes en feil ved inntaksledningen i Dyrendalsvatnet. Dykkere fra Ørlandet, brannmannskap og en lokal entreprenør er på stedet.

– Vi er i gang med å senke ledningen nå, opplyser Fallmyr klokka 11.50.

Ledningen, som er en 315 millimeter tykk og rundt 300 meter lang, er koblet sammen med øvrig ledningsnett. Den må senkes slik at den får tappet vann fra vannkilden.

– Det er litt komplisert arbeid med store ledninger. Når vi har fått den ned, så blir det rengjøring. Vi håper det er i orden løpet av kvelden.– Kraftig uvær

Det er Pallin AS som har det årlige vedlikeholdet med røranlegget til Rissa vannverk. Tore Dybdahl hos Pallin forteller at uvær trolig er årsaken til problemene.– Vannverket leide inn dykkere som skulle gjøre vedlikehold på rørene som leder fram til renseanlegget. Da de skulle senke ledningen ned i vannet igjen, så ble det så kraftig uvær at båt og ledning drev på land. Vi fikk ikke til å senke den.

Nå må ledningen fylles med vann slik at man får koblet den til renseanlegget. Selv om ledningen kommer på plass, er det ikke dermed sagt at alle problemer er løst.

– Det vil medføre en del luftproblemer. Når vi har tømt nesten hele anlegget, vil det bli en del luft, men det skal vi greie å ta hånd om.

Han forteller at det jobbes for fullt.Jobbet siden i nattTrøndelag brann- og redningstjeneste avdeling Rissa har vært ved Dyrendalsvatnet siden klokka 00.30 natt til i dag.– I natt så fløt inntaksledningen da vi kom hit og vi pumpet vann i den. Så fikk vi melding i morges om at den fløt opp, for all luft var ikke ute av ledningen. Nå er det dykkere ute for å legge ledningen slik den skal ligge, så begynner vi å pumpe inn vann igjen, opplyser en ansvarlig på stedet til Fosna-Folkets reporter, klokka 10.30.Disse skolene og barnehagene har sendt hjem barna

* Alle elevene ved Åsly skole i Rissa fikk i morgentimene melding om at de kunne holde seg hjemme. Enkelte har likevel kommet på skolen. Disse blir kjørt hjem. Dette bekrefter Åsly skole.

Rektor Tor Langsæter regner med at skolen har normal drift i morgen.

– Vi stengte skolen i dag. Vi har 400 elever her og cirka 50 ansatte. Da går det ikke an å gjennomføre skoledagen uten toalett-tilgang. Vi regner med at vannet er tilbake i morgen, sier han.* Elevene ved Rissa videregående skole er sendt hjem, opplyser Rissa kommune. * Ved Tryllefløyten barnehage i Rissa sentrum holder stengt. Det opplyser barnehagen på sin Facebook-side.* Skogly friluftsbarnehage og Fosnaheim naturbarnehage har sendt hjem barna, opplyser Rissa kommune.

Brannmanskapet var på plass 00.30 natt til onsdag. Foto: Sigrun H. Overland
Barna som møtte opp på Åsly skole ble kjørt hjem. Foto: Sigrun H. Overland