Oddgeir Hårstad i Åfjord Utmarksråd bekrefter at elgkua er drept av bjørn.

-Ille tilredt

- Ja, det stemmer at elgkua er drept av bjørn. Oddvar Holmstrand i Statens Naturoppsyn sjekket ut situasjonen i går, og kunne raskt stadfeste at det var snakk om bjørneangrep. Elgkua var ille tilredt, bjørnen hadde vridd og slitt om nakken på elgkua. Når man ser elgen så ille tilredt, så er det humant det vi jegere gjør, forteller Hårstad.

Les også: Turgåer om angrepet: – Nå blir det blir slutt på aleneturene

Elgkua det er snakk om skal være ei voksen elgku med ei slaktevekt på mellom 160 og 180 kilo. Monstadfjellet jaktlag fant elgkua bare noen hundre meter unna boligbebyggelse, forklarer Hårstad.

- Elgkua ble funnet ute ved Dragseid. Da jaktlaget fant kua var den varm, så bjørnen var nok fortsatt like i nærheten da funnet ble gjort. Flere har sagt at det har vært merkelig oppførsel blant elgbestanden i høst, så det kan tyde på at bamsen har lusket i området en stund, sier Hårstad.

- En del av matfatet

Hårstad tror ikke det vil bli aktuelt å felle brunbjørnen.

- Noen vil kanskje kunne bli litt redde når de hører at det er bjørn i området. Det blir nok uansett ikke aktuelt å ta ut bjørnen på bakgrunn av at den har tatt elg, det er en del av matfatet dens, sier han.

- Så forferdelig ut

Kristian Hårstad (19) er med i ettersøksringen i Åfjord kommune, og tok bildene av den drepte elgkua. Han forklarer at det ikke var et pent syn som møtte dem.

- Da vi kom hadde jaktlaget dratt kua ned til veien. Det var ikke noe greit syn, kua lukta og så forferdelig ut, sier Kristian.

Selv om funnet ble gjort ikke så langt fra bebyggelse, så frykter ikke Kristian bjørnen.

- Nei, jeg er ikke redd for bjørnen, sier han.

Gjør som over 7800 andre - følg oss på Facebook: Klikk her.

Les også: Mistenker bjørnebesøk i LeksvikElg prøvde å stikke av fra jegeren - plukket opp midtfjordsElger forvillet seg inne på Ørland hovedflystasjonHer redder hundene sauene fra drukningsdøden

Tydelige merker etter angrepet. Foto: Kristian Hårstad
– Det var ikke noe greit syn, kua lukta og så forferdelig ut, sier Kristian Hårstad, som tok bildene av den drepte elgen. Bildet av Hårstad er tatt ved en tidligere anledning. Foto: privat