To av de store navnene på fredag kveld under Ørland Bluesfestival 13 var britiske Never The Bride, Earl Thomas og Tommy Castro And The Painkillers. Sistnevnte er en teknisk god gitarist som spiller urban strengedreven blues. En sjanger som normalt pleier å fenge fosenpublikummet. De skulle på scenen i storsalen etter Never The Bride etter midnatt. Britene gikk hardt ut som vanlig, og leverte som forventet varene. Bedre enn i fjor, ble det kommentert til avisas utsende.

Imidlertid dukket Earl Thomas opp i salen etter at han hadde levert som forventet i hysjkonserten i kinosalen sammen med Blue Aspic.

Han egget britene opp et par ekstra hakk, og ved midnatt ville verken bandet eller publikum avslutte. Syver Srøbka måtte opp på scenen og rydde vegen for Castros band. Californieren og hans gutter tok utfordringen på strak arm og leverte ifølge enkelte av tilskuerne noe av det bedre som han har prestert på norsk jord.

Ved siden av disse kanonene gjorde både Bryggerigangen, Dave Fields, SuzyQ, RAM og ikke minst Vidar Letho sitt til å gjøre denne bluesaftenen til noe å klistre i minneboka.