Septiktanken hos Leif Tørstad ble nettopp tømt. Eller, det viste seg atden ble ikke det. I alle fall ikke ordentlig. Han synes det er leit å betale for noe som ikke er gjort.

– Jeg vil oppfordre folk som har tømmingtil å sjekke at tanken faktisk er tømt ordentlig. Det er den ikke her. Itillegg var det sølt kloakk utover plenen og det lå igjen ei fille her. Såntbør de ordne opp etter seg, mener Leif Tørstad.

Har skjedd før

Det er ikke første gangen Tørstad ermisfornøyd med slamtømmingen som Fosen Renovasjon har ansvaret for.LES OGSÅ:* Biltyver står også bak hyttebæsjing* Skikkelig drittvær i Fosen denne helga* Superstjerne lander på kampflybasen

– Vi flytta hit i 1997 og året etter bleseptiktanken tømt. Så gikk det veldig mange år før de kom for å tømme igjen. Dade skulle starte viste det seg at bilen var full. De skulle derfor komme igjensenere. Det gjorde de ikke, forteller Leif Tørstad.

Rant over

I påska året etter var det fullt og rantover.

– Da var det ikke tømt på ni år. Jeg måttegrave opp hele anlegget, forteller han.

Han har vært i kontakt med FosenRenovasjon og klaget.

– Beklager

Daglig leder på Fosen Renovasjon, OlaSørås, beklager dersom slamtømmingen ikke er gjort slik den skal.

– Bilene suger opp alt i tanken og tar uttørrstoffet. Deretter blir det spylt vann ned i tanken igjen. Da kan noe av detsom ligger igjen langs kanten løsne, slik at det blir liggende noe slam igjenpå toppen, og tanken vil uansett se full ut, sier han.

Fosen Renovasjon har brukt samme selskaptil å tømme slam siden 2010.

– Når en tank er tømt blir den i år merketmed en rød flekk. I tillegg holder vi på med GPS-registrering av tankene påhver enkelt eiendom. Folk må gjerne sjekke at tanken har fått en rød flekk ogdermed er tømt. Denne fargemerkingen endres fra år til år. Det er greit at detogså blir sjekket at jobben er gjort ordentlig, sier Sørås, som ber folk meldefra dersom de mener det ikke er gjort som det skal.

LEIF TØRSTAD ber folk sjekke tankene etter at slamtømmeren har vært på besøk.