- Jeg skjønte det da jeg skulle begynne å skyte at det ikke kom til å gå.

- Hvorfor?

- Det var på grunn av været. Det regnet så mye da jeg skjøt. Jeg kjente at det var helt håpløst. Det ble bare glipptak hele veien. Jeg skal egentlig ikke skylde på værforholdene, men for min del har jeg ingen sjanse når det regner så mye, sier Bakøy Sunde.

Ikke i nærheten

I stangskyting er det om å gjøre og treffe på flest mulig skudd i løpet av 2 X 25 sekunder. I den ene omgangen skyter skytterne på figurer på 140 meters hold, mens de i den andre skyter på 240 meters hold. Bakøy Sunde forteller at han som regel skyter 16 skudd i løpet av én omgang. Da bytter han magasin to ganger. I løpet av begge omgangene skyter han rundt 32 skudd.

På innledende skyting søndag var ikke Bakøy Sunde i nærheten av å ta seg til finalen.

30 treff

På norgescupen i helga viste imidlertid rissværingen at han så absolutt har nivået inne. Torsdag hadde han hele 30 treff på stangskyting. På de to andre stangkonkurransene på norgescupen i helga ble det 23 treff. Dette holdt til 7. plass sammenlagt i år.

- Alt i alt er jeg fornøyd med plasseringen i norgescupen. Det har blitt så høyt nivå. Det er mange som satser.

- Du skulle vel gjerne hatt de 30 treffene på Landsskytterstevnet i stedet for norgescupen?

- Ja, jeg skulle gjerne hatt det, sier Bakøy Sunde.

Heller ikke på felt og felthurtig ble det noen finaleplass for rissværingen. Nå er det baneskytingen som gjelder. Der skal Bakøy Sunde og flere andre rissværinger i aksjon i dag.

Les mer: Han er Fosens Lucky Luke.