Hun skriver:

Hei jeg heter Elin og er opprinnelig fra Ottersbo. Jeg dro ut fra Fosen i 1988 etter endt russetid. Dro først til Paris som Au Pair, men det gikk skeis og jeg endte til slutt opp i Geneve. Jeg tridves så godt i Sveits, enn om ikke som Au Pair, at jeg ble igjen her og gikk skole i ett år, fikk jobb først på hotell og senere i bank i Lausanne. Var i en periode gift med en sveitser og da det endte i skilsmisse i 1996 bestemte jeg meg for å prøve noe nytt – og flyttet til London. Det tok meg ikke lang tid å finne ut at dette var en stor feiltagelse. Sveits er jo mer som Norge med nydelig natur, ren luft og rent vann + at folk her er generellt veloppdratt og høflige. London ble som å komme til den store stygge ulven – skittent og ikke helt trygt. Likevel – man blir vandt til å bo der og jeg synes det var utrolig billig å komme seg bort ifra London så jeg reiste en hel del. Det er vel derfor det tok meg hele 11 år for å komme meg tilbake til Sveits. I mellomtiden jobbet jeg for flere internasjonale banker og endte opp hos Lehman Brothers i 2005. Da så Lehman Brothers bestemte seg for å åpne kontor i Geneve i 2007 ble jeg tilbudt jobben som kontorsjef der. Det ble noen måneder med hard jobbing der jeg hjalp til med allt fra å sette sammen møbler, skru sammen badge lesere, teste CCTV kamera og sette opp 20 arbeids-stasjoner. Den første måneden måtte jeg også skrive og få godkjent budget for 2008, sette opp kontrakter med diverse selskap for rengjøring, vedlikehold, leveringer o.l. samt organisere et cocktail party for 300 gjester for åpningen. Det var kanskje den mest interessante perioden i mitt liv arbeidsmessig.

Så kom jo 15 September 2008 da og det var slutt på Lehman drømmen. Fra å være en sukssess rik bank på kontinentet ble vi dratt ned i søla med våre amerikanske “venner“. Det værste var vel at 3 dager etter konkurs nyheten ble vi kåret som nummer 1 på mange områder i Europa og Asia. Jeg var en av de heldige som ble overtatt av den Japanske banken Nomura i Oktober så jeg har fortsatt jobb her. Jeg måtte stenge mitt gamle kontor ett år etter åpningen og så flytte over til Nomura sitt kontor. Det er fremdeles uklart hva min posisjon vil bli hos Nomura – men så lenge de betaler meg kan jeg ikke se nøn grunn til å se meg om etter nø nytt. Jeg har fått en del tilbud fra andre banker og organisasjoner men jeg holder meg her for øyeblikket.

Dette året tilbake i Sveits har vært helt fantastisk og det er utelukket at vi flytter tilbake til England eller noe annet sted med det første iallefall. I sommer har vi svømt mye i Lake Geneva – kjørt på ferie til Toscana (7 timer kjøretur) og ellers sett oss om i landet og inær- områder i Frankrike. Vi fikk også med oss 17.Mai i Geneve med ambassadøren og ca 250 feststemte nordmenn. Julemarkedet fikk også et besøk fra oss og venner fra Australia, Zurich og Skottland. Masse vaffel spising og kjøp av norske strikka genere og julepynt. Nå begynner ski-sesongen – og selv om jeg ikke er nøn stor alpinist så liker jeg jo apres-ski da, så jeg slår meg som regel ned på en terrasse i solen og passer bord for de som er mer ivrige i løypene enn meg.

Denne julen er første jul at jeg og min mann fra Skottland skal feire i Norge. Gus er musiker og så lenge vi bodde i London hadde han mange spillejobber i Julen- men her i Sveits drar de fleste bort ifra byen til Jul så det blir stille og rolig. Vi feirer julen hos min bror, Ubåtkaptein Roar, og hans familie på Ranheim, deretter blir det stor nyttårsfeiring hos pappa Jan Erik og Sonni på Ottersbo med hans barn og hennes barn + barnebarn – jeg tror vi blir 18 stk.

Når vi kommer tilbake fra Norge i Januar skal vi ha en norsk julefest her for venner fra Trondheim og Bergen. Vi skal ta med juleribba og røykalaksen fra Norge – lage skikkelig surkål, rødkål og gløgg. Det blir vel antagelig tjo-hei og hæla i taket igjen da. Julen varer jo helt til Påske.

Bor du fast eller er på et lenge opphold i utlandet? Send oss gjerne en julehilsen til din familie og venner i Fosen. Hilsningen kan sendes til redaksjonen@fosna-folket.no