Det skriver Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) i en pressemelding på sine hjemmesider.

I Trøndelag og Møre og Romsdal har det kommet lite nedbør den siste perioden. Det er meldt oppholdsvær og lite regn i dagene som kommer.

Les også: Værmeldingen: - Det blir ikke mye nedbør, det er jo så flatt

Helikopter i beredskap

Den store skogbrannfaren fører til at direktoratet denne helga setter inn et helikopter i beredskap på Værnes, i tilfelle det skulle bryte ut en gress-, lyng-, kratt- eller skogbrann.

Helikopteret er utstyrt med bøtte med en kapasitet på tre tonn i hvert dropp, opplyser DSB.

- Situasjonen er svært spesiell. Vi har aldri tidligere satt skogbrannhelikopteret i beredskap mot slutten av november i denne delen av landet. Men det er viktig å være føre var, og vi ber altså om folks hjelp til å sørge for at branner ikke oppstår, sier avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen i DSB.

I pressemeldingen ber hun alle som ferdes i utmark om å bruke hodet, og være forsiktig med bruk av åpen ild til det kommer nedbør av betydning.

- Respekter risikoen

Johan Uthus, brannsjef i Fosen brann- og redningstjeneste, er ikke overrasket over at DSB setter inn et helikopter, og går ut og advarer folk om brannfaren.

- Det har vært langvarig tørke igjen. Og det er fortsatt mye tørr undervegetasjon fra fjorårets vinter. Det er som krutt i bakken, sier Uthus.

Også han ber folk om å respektere risikoen, og unngår å tenne åpen ild.

- Båltenning ute i skog og mark nå, utgjør en brannfare, sier han.