- Jeg skal jobbe både i Rissa og Leksvik og er så heldig at jeg bor midt i mellom, sier den nye biblioteksjefen som så vidt har kommet i gang med jobben.

Signe Wolseth har fire år bak seg som biblioteksjef i Sandnessjøen og kommer nå fra Bjugn der hun har hatt sammen jobben de siste 11 årene.

En enhet

Fokuset nå er å få bibliotekene i de to kommunene til å fungere som én enhet. Indre Fosen kommune har biblioteker i Leksvik, Vanvikan, Stadsbygd, Stjørna og Rissa.

I Leksvik får tjenesten et stort løft når det nye flerbrukshuset står ferdig. Da skal biblioteket flyttes inn dit.

- Biblioteket skal være en møteplass, og jeg ser det som en stor fordel at det kommer inn i flerbrukshuset, sier Wolseth.

Hun skal framover være to dager i Rissa og tre dager i Leksvik hver uke.

Lengre åpningstider

- Blir det noen forandring med ny sjef?

- Det blir mer åpningstid fra høsten, opplyser Sissel Hasselvold som har fungert som biblioteksjef i Indre Fosen siden september i fjor.

Den nye sjefen er opptatt av at biblioteket i Leksvik skal løftes. Det har vært nedprioritert over lang tid.

- Rissa har bra kultur for mye utlån. Nå må vi jobbe med å få det opp i Leksvik også, sier Sissel Hasselvold.

Siste gratistilbudet

- Bibliotektilbudet er omtrent det siste gratistilbudet som finnes for innbyggerne i kommunene, og bibliotek er viktig, påpeker Signe Woldseth.

Med et felles bibliotektilbud transporteres bøkene mellom bibliotekene i kommunen, og det er mye lån mellom de ulike bibliotekene etter sammenslåingen til Indre Fosen som skjedde i oktober i fjor.

Nå er det kjøpt inn mye nytt til biblioteket i Leksvik og mer skal det bli.

- Det har stått på stedet hvil lenge, nå skal vi bygge det opp igjen, sier den nye biblioteksjefen.

Økende besøkstall

I Rissa har biblioteket fått en stor økning av besøkende etter at det for omtrent nøyaktig ett år siden ble flyttet fra underetasjen i rådhuset og opp i den nye skolen.

- Vi har 2000-3000 flere besøkende det siste året, opplyser Hasselvold.

Hovedbiblioteket i Rissa låner ut omlag 60.000 bøker, film, musikk og så videre i året. Totalt har Rissa-bibliotekene et utlån på 90.000 i året.