Da Erna Solberg (H) og Siv Jensen presenterte regjeringsplattformen i går kveld, ble ikke Norges forhold til EU nevnt. Heming Olaussen, Nei til EUs leder,  spør seg selv om Siv Jensen glemte å lukke bakdøra.

Hva mener du om norsk EU-medlemskap? Diskutér nederst i saken!

I et innlegg til Fosna-Folket står følgende å lese:

«I motsetning til i regjeringsplattformene til både Bondevik II-regjeringa og begge de rød-grønne regjeringene under Stoltenberg har ikke Solberg/Jensen-regjeringa noen sjølmordsklausul på spørsmålet om norsk EU-medlemskap. Det er oppsiktsvekkende, når vi vet at:

* 70 % av folket er mot et slikt medlemskap

* Over 70 % av FrPs velgere og 60 % av Høyres er motstandere

* Flertallet av FrPs gruppe er erklært mot norsk EU-medlemskap

På den andre siden vet vi også fra Nei til EUs kandidatundersøkelse før valget, at det er nesten rent flertall av EU-tilhengere på det nye Stortinget. Samtidig sitter det eneste rene ja-partiet i Norge med statsminister- og sannsynligvis utenriksministerposten. Høyre har aldri gitt opp sin drøm om norsk EU-medlemskap.

Nei til EU mener at det i denne situasjonen hadde vært naturlig for Siv Jensen å kreve og sikre gjennomslag for en formulering om at «denne regjeringa ikke vil søke om medlemskap i EU».

Når dette ikke står svart på hvitt reises en naturlig mistanke om at Høyre bevisst har ønsket å holde bakdøra åpen for denne muligheten, vel vitende om at fire år er lang tid i politikken.

Nei til EU oppfordrer en samla norsk nei-side, og ikke minst KrF, til å presse fram en tydelig avklaring på dette helt avgjørende punktet. At en slik avklaring ikke er nevnt i selve erklæringa betyr at den må presses fram på andre måter, i og utenfor Stortinget.»

Les også: Fra stortinget til ledighetskøaLes også: Gunn Karin Gjul om at proffboksing nå blir lovlig: – De blåblå leker bajas for å være tøff

Leder i Nei til EU - Heming Olaussen
Siv Jensen. Foto: Magnus Fröderberg/norden.org