På søndag spilte Ørland en av sine beste kamper denne sesongen. Ja, kanskje den aller beste. Vuku ble sendt heim fra Gryta med tap 4-1.

Ørland var best i alle spillets faser og vi spør to av lagets beste spillere som i sommer forlater klubben for å studere andre steder i landet. Målvakt Øyvind Børresen og Markus Heimdal på midtbane og kant roser laget for gjennomføringa av kampen.

– Vi var klart best mot Vuku, og vi får slike gode resultater som et konsekvens av gode treninger med terping på defensive systemer over lengre tid. Bevisstgjøring i fotballtenkning med spesielt fokus på defensiv struktur har båret frukter. Laget er blitt mer spillende og har fått trygghet og ro over seg. Dette oppleves som meget sterkt i denne kampen. Vi var bedre teknisk, var kjappere og så hadde vi en sterkere og tettere defensiv struktur som faktisk gjør at vi skaper mer også offensivt, sier Marius Heimdal og Øyvind fulgte nikkende opp.

Tommy Schølberg er sterk og god til holde på ballen. I denne situasjonen rekker Vukus forsvar å gruppere seg og de erobret ballen. Foto: Kåre Petter Sundet

– Denne kampen var solid av oss. Vi har spillere som fysisk er både større og sterkere enn de fleste andre lagene i divisjonen, og når vi har slike oppspillpunkt som Tommy Schølberg som kan holde på ballen og fordele baller ut i angrepet så skapes det store sjanser. Men det starter som nevnt med den defensive strukturen som sørger for at vi klarer å holde de beste motstanderne unna livet, mener målvakt Øyvind Børresen.

Flotte mål

Det er ikke bare under VM i Russland at det scores fine mål. Stian Bakken Haugens scoret kampens første etter sju minutter, og det var en «lekkerbisken». Etter corner serverte Marius Botten ballen til Stian som saksesparket ballen i krysset i langhjørnet. Den hadde ikke Vuku-keeperen noen sjanse til å ta. Årets fineste mål på Gryta mente Ørlandtrener Jonas Stallvik Ødegård.

2-0 kom 10 minutter senere, og det var Tommy Schølberg som serverte ballen til Marius Heimdal som sklei ballen i mål på «touch» to.

Vukuforsvaret sleit med å temme Marius Heimdal, men klarte det i denne situasjonen. Foto: Kåre Petter Sundet

Stian Bakken Haugen kom igjen på scoringslista med sin 3-1 scoring. Jan-Åge Hansen nikket ballen til Tommy Schølberg som spilte videre til Stian i bakrom. Den perfekte lobben som fulgte duppet over en utrusende Vuku-keeper og inn i mål.

Dette skjedde bare to minutter før dommeren blåste til pause, men på den tiden rakk Vuku å pynte på resultatet. Den kom på et frispark fra omlag 20 meter. Målvakt Øyvind Børresen ble hindret av mye folk i «boksen» og han rakk ikke opp til ballen som smatt inn i langkrysset.

Kontroll i andre

Andre omgang ble jevnere enn den første, men vår to intervjuobjekter Marius og Øyvind mener at Ørland hadde kontroll. Begge lag hadde godt med farlige sjanser, men det var bare Ørland som klarte å score.

Tommy Schølberg er lagets oppspillpunkt og han er plagsom å stoppe selv med to tre mann på jobben. Foto: Kåre Petter Sundet

Denne gangen kom oppspillpunkt Tommy Schølberg på scoringslista, og dette skjedde et lite kvarter ut i omgangen. Fredrik Tveit Vinningland og Sondre Hopstad Bjerve kombinerer utenfor 16-meteren, og dette resulterte i en fin hodeball til Tommy som nikket inn 4-1. Nok et fint og godt angrep.

På sjetteplass

Ørland tar sommerferie på 6.plass på 4. divisjons tabellen med 17 poeng, og det mener våre to intervjuobjekter er langt over det som kunne forventes ved seriestart.

Øyvind Børresen har en spesiell stor rekkevidde i målet, og han er vanskelig å overliste. Vuku klarte det en gang. Foto: Kåre Petter Sundet

– Vi forlater laget med våre nye kamerater i visshet om at utgangspunktet for å gjennomføre en god høstsesong er meget god. Stallen er solid så dette mener vi går bra. Vi vil følge med laget, sier Marius og Øyvind som sammen med et par andre spillere forlater Ørland i sommer.

Les mer om Ørland:

Keeperen var best i råsterk borteseier.

Dommerens valg ble skjebnesvangert.

Stian fikset tre poeng.

Tommy kunne avgjort kampen.