Ørlands trener, Jonas Stallvik Ødegård, hadde lagt en omstendelig slagplan før møtet med Neset fra Frosta, og kamputviklingen viste at treneren hadde valgt en smart strategi.

- Vi la en slagplan som hadde press på midtbanen som hovedingrediens. Vi prøvde å skape ei ramme som skulle omslutte Neset-spillerne i oppbyggingsfasen på vei til angrep på vårt mål. For at ei slik ramme skal virke må hver spiller holde sin posisjon, og avstandene mellom hver spiller er viktig og må holdes.

- Når denne planen lykkes tvinger vi motstanderne inn i ramma hvor de blir fanget i ei form for «gryte». Vi vinner ballen og kan slå kontra. Vi skapte flere kontra og gode overganger i 1.omgang, men jeg må være så ærlig å si at planen ikke fungerte så bra da motvinden spilte oss noe puss samt at flere spillere ble for opptatt med jobbing en og en. Dette bedret seg stort etter pause og vi produserte sjanse på sjanse, forklarer Jonas.

Lei vind

Som treneren nevner så blåste det en sur vind på Lundavoll, noe som gjorde at fotballopplevelsen ble noe redusert. Det holdt ikke med en skarve genser for å holde varmen, men dynejakken måtte fram.

Sondre Hopstad Bjerve er en sliter på midtbanen, og han er teknisk meget god. Foto: Kåre Petter Sundet

Ørland kjempet i motvind i første omgang, og Neset hadde ballen like mye, men de klarte ikke å skape noen klare målsjanser. Første omgangs beste sjanse hadde Ørland med et skudd fra Stian Bakken Haugen som smalt i stolperota.

Sjanse på sjanse

Som regel tror man at alt blir så mye bedre med vinden i ryggen enn i mot, men de første minuttene etter sidebytte klarte ikke hjemmelaget å skape de helt store sjansene, men disse skulle komme. Hele tre baller smalt i aluminiumen, og midtveis i omgangen klarte Stian Bakken Haugen å lure ballen i mål med halve Neset-laget hengende rundt seg. En meget sterk prestasjon av matchvinneren.

Richard Adrian Hoøen er en viktig brikke i sin midtbaneposisjon hvor han er meget aktiv. Foto: Kåre Petter Sundet

Men alle vet at ett måls overvekt kan vise seg å være i minste laget selv om man dominerer en kamp helt. Et heldig skudd fra Neset kunne blitt kostbart for Ørland og Neset hadde muligheter helt frem til siste minutt.

- Hvis så hadde skjedd ville det vært et kjemperan. Vi hadde sterk tro på seier før kampen. Vi var klart best, og vi skulle hatt både tre og fire mål hvis vi ser nøkternt på det. Vi scoret bare ett, og det er jeg selvfølgelig meget godt fornøyd med når resultatet ble som det ble. Dette var i ordets rette forstand en stor lagseier, og det gjør en trener stolt, sier Jonas Stallvik Ødegård.

Målscoreren topper

Vi deler ut stjerner, og dagens målscorer, Stian Bakken Haugen, får betalt for aktiv og god jobbing både foran mål og som en hardt arbeidene brikke i trenerens rammeverk. Stian ble avgjørende for kamputfallet med kampens eneste mål.

Marius Heimdal jobbet som en helt både som forsvarsstøtte og på begge kanter i angrepet, men han fikk ikke uttelling på noen av sine mange sjanser. Sondre Hopstad Bjerve var arbeidsom og god på midten, og vi tar med Eivind Thoresen fra de bakre rekker.

Marius Heimdal jobbet hardt og godt både som forsvarsstøtte og som kriger i angrep. Foto: Kåre Petter Sundet

Les mer: Åfjord vant med kalassifre.