Skipper Joachim Schel og mannskapet hans er på vei til Svalbard, men valgte å stoppe I Stokksund fordi de hadde hørt at kirken var så fin(!). Man kunne selvsagt tenke seg et par andre grunner til å besøke Fosen generelt, og Stokksund spesielt, men folk er nå en gang så forskjellige.

SE OGSÅ:* Båter i leia* Skipstrafikken

-Det er femte året på rad vi drar til Svalbard, men denne gangen hadde vi bedre tid til å seile langs den nydelige kysten deres, forteller skipperen.

Ombygd fiskeskøyte

Båten, som egentlig er en ombygd fiskeskøyte fra 1957, kommer fra Kiel og skal innom Bodø før den starter på den virkelige reisen nordover. Den er hele 50 meter lang og har et seilareal på imponerende 750m2 når den er fullt rigget.

Spitzbergen rundt

-Vi har plukket opp passasjerer i Kiel, men vi stopper for ombytting i Bodø. Båten har tilhold i Franeker i Nederland, men mesteparten av passasjerene våre er tyske. De skal være med på en tur forbi Lofoten og Vesterålen, og forhåpentligvis innom Bjørnøya, før vi setter kursen mot Svalbard. Vi har base i Longyearbyen hele sommeren og reiser på 14-dagers turer rundt Spitzbergen. Vi er der oppe til midten av oktober, forteller skipper Schel.