Human-Etisk Forbund (HEF) avdeling Fosen opplever økning i medlemstallet. En prioritert oppgave for fosenavdelingen er å få kommunene til å sørge for at det finnes verdige seremonirom som kan benyttes ved gravferd.

-Kommunene plikter å stille med seremonirom for alle, sier leder Gunn Berit Tangen i HEF avdeling Fosen. I denne sammenheng forteller hun at enkelte kommuner er flinke til å legge til rette, mens andre henger etter.

-Dermed ender mange opp med å leie gamle festlokaler når det skal foregå humanistisk gravferd, sier Tangen en smule oppgitt.

Vanskelig for pårørende

At problemet er størst ved gravferd forklares ganske enkelt med at andre seremonier, som navnefest, konfirmasjon og vigsel planlegges i god tid. Dette er også seremonier preget av glede. Gravferd derimot er langt vanskeligere for de pårørende, som har mer enn nok å tenke på i en slik situasjon.

Klar for årsmøtet

Torsdag 26. februar er det klart for årsmøte i HEF Fosen. I år er dette lagt til Ørland Kysthotell, og styret håper flest mulig av medlemmene tar seg tid til å delta på møtet.

-Valgkomiteen, ledet av Kjell Haltbrekken, er allerede ferdig med sin innstilling. Det er dermed ingen som trenger å frykte at de mot sin vilje blir valgt til noe slags verv i lokallaget, kan Tangen fortelle.

HUMANISTISK GRAVFERD preges for ofte av mangel på verdig seremonirom, forteller styret i HEF Fosen. F.v. Gry Sandvik Hovde, Mette-Marie Aas, Gunn Berit Tangen, Eva Sæther og Hilde Nordløkken.