Natur og Ungdom møtes til sommerleir for å kreve at miljø blir en viktig del av kommunevalgkampen. Kristin Halvorsen (SV) og Ola Elvestuen (V) er blant politikerne som gjester de om lag 170 deltakerne på sommerleiren. De to toppolitikerne skal møtes til miljøduell.

Tidligere i år vant Natur og Ungdom en stor miljøseier med et nytt nei til oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Samtidig øker norske klimagassutslipp nesten over hele landet. Nå står 700 NU-ere klare til å sørge for at politikerne som velges inn i kommunestyrer og fylkesting i høst, blir med og bidrar til at klimagassutslippene reduseres.

Natur og Ungdom påpeker at det er ikke tilfeldig at sommerleiren blir lagt til Rissa.

- De fleste miljøproblemene er lokale, og mange løsninger finnes også lokalt. Nå er det på tide at landets kommunepolitikere blir med på klimadugnaden, sier Ola Skaalvik Elvevold, leder i natur og Ungdom.

På programmet står som nevnt en miljøduell mellom Halvorsen og Elvestuen om hvilket av partiene deres som er det beste miljøpartiet. Dette skjer onsdag 3. august. Dagen før vil en gruppe leirdeltakere dra til Nordelva sammen med en fagkyndig biolog for å befare og drive artsregistrering i den unike boreale regnskogen. Det blir også en aksjon for vindkraft med ordførerne i Rissa, Roan og Åfjord.

Torsdag er det miljøfestival på Trondheim torg, der blant annet Trondheimsordfører Rita Ottervik deltar.