Ungdommene fra Indre Fosen hadde fem sceneinnslag under det som var UKM-helgas siste forestilling. Talentene fra Bjugn, Ørland og Åfjord hadde sine opptredener lørdag.

Videre for tredje gang

I løpet av de fem sceneinnslagene fra Indre Fosen fikk publikum se og høre både rap, tekstopplesing, dans, sang og spill.

Anfernee Avery Taperla underholdt med rappen «Stainless», som imponerte både publikum og jury.

Han var blant de fem sceneinnslagene som går videre til landsmønstringen i Trondheim i juni, som eneste fosning. 13-åringen har gått videre til fylkesmønstring to ganger tidligere, men dette er første gang han skal stå på en nasjonal scene.

God følelse

- Det føles veldig bra. Jeg hadde en liten følelse på at jeg kanskje kom videre, forteller Anfernee etter at juryens kjennelse er klar.

- Når de sa Indre Fosen kommune, tenkte jeg først at det var veldig kult at noen av oss kom videre. Da de slet med å uttale navnet på deltakeren, skjønte jeg at det var meg, ler han.

Anfernee har hørt på rap siden han var bare fire år gammel, og er spesielt inspirert av Eminem. Han drømmer om å kunne leve av musikken sin.

- Jeg har veldig lyst til å bli rapper, sier talentet.

- Utrolig stort

Han tror han kommer til å kjenne litt på nervene når han skal opptre på landsmønstringa. Der samles det beste fra alle fylkesmønstringene.

- Det blir utrolig stort, med mange dyktige folk, sier han.

Ungdomskonsulent i Indre Fosen kommune, Siri Kristine Størseth, kunne ikke vært mer stolt av 13-åringen.

- Jeg er superstolt, rett og slett. Jeg er veldig glad på hans vegne, for det er så vel fortjent. Anfernee har hatt en voldsom utvikling, sier Størseth.

Disse gikk videre

Foruten Anfernee gikk følgende sceneinnslag videre:

Catch – Trondheim kommune

Kristians Jazzkvartett – Selbu kommune

Torunn Skaug – Trondheim kommune

Step 4 - Oppdal

To Fosen-kunstnere videre

Fosen-kommunene bidro også sterkt innen kunst og film under helgas UKM. Bjugningene Sivert Kirknes (14) og Albert Jenssen (14) stod for filmen «Don’t text and drive», som ble vist søndag. Det var imidlertid filmen «Skyggene fra havet» fra Skaun kommune som var eneste film som gikk videre til landsfinalen.

Innen kunsten var Fosen-ungdommene representert med både skulpturer og malerier. Av disse var det Elise By Haugsnes (18) fra Åfjord med maleriet «Circles», og Aurora Engen (16) fra Ørland med maleriet «Forest Nymph», som gikk videre.

Øvrige kunstnere som gikk videre:

Ingebrigt Flor med «Kunst ingen forstår» - Orkdal

Eilin Sundt Sivertsvold med «Det du ikke ser» - Røros

Vellykket UKM-helg

Det har vært to dager smekkfulle av kultur, dans, sang, film, kunst og moro for de rundt 500 deltakerne som har tatt turen til Bjugn denne helga. Totalt har 23 kommuner vært representert.

Det er liten tvil om at kulturmiljøet i Trøndelag har en lysende framtid når man ser ungdommene i aksjon.

- Trøndelag er landets største UKM-fylke, sa Ellen Bergsrønning i Sør-Trøndelag fylkeskommune, som roste Bjugn kommune for nok ei vel gjennomført fylkesmønstring.