Når luksusskipet kommer til Rissa er det første gangen siden det forlot verftet i 2002, som den gang het Fosen Mekaniske Verksted (FMV), at det er tilbake der hvor det ble bygd.

Tre timer i Rissa

«The World» er på tur til Trondheim og tar en liten stopp i Rissa.

- Det er eierne, altså de som eier leilighetene om bord, som gjerne vil se hvor båten ble bygd. Den kommer klokka åtte om morgenen og blir liggende i tre timer før den går videre til Trondheim hvor den skal ligge til neste dag. Den legger ikke til kai på Kvithylla. Det passer ikke sånn med flo og fjære, og så er det fullt her på grunn av merdene vi bygger. De som skal i land blir fraktet inn med småbåter, sier teknisk leder Jan Erik Trondseth i Fosen Yard.

Får treffe arbeiderne

Passasjerene, eller rettere sagt beboerne, får treffe både arbeidere og se lokalitetene hvor hjemmet deres ble bygd for over 16 år siden.

- De vil gjerne treffe dem som har bygd båten. Vi skal også vise bilder og video fra den tiden byggingen pågikk. 16 av mannskapet som var med og hentet «The World» da båten var ferdig her, er også med når båten kommer hit tirsdag morgen, sier Trondseth.