Det er ikke mer enn to-tre år siden gode krefter i kommunen for alvor begynte å sondere muligheten for å få bygd et hotell i Botngård. Etter litt fram og tilbake endte det med at kommunen engasjerte seg betydelig i et eiendomsselskap. Driften derimot, den overlater kommunen klokelig til et driftsselskap. I august sist sommer var alt klappet og klart. Et realt spleiselag med mange lokale aktører, faktisk også fra Ørland, sørget for at spaden kunne stikkes i jorda. Mindre enn et halvår senere kunne Hotell Bjugin ta imot sine første gjester.

Det er ikke brukt penger på prangende fasader eller andre arkitektoniske krumspring på Fosens nyeste hotell. Hotellet er fra første utkast tegnet slik at entreprenøren Fosenhus AS kunne holde seg til standardiserte mål og moduler under byggingen. Resultatet er mange kvadrat for en relativt rimelig byggesum. At både Fosenhus og andre som har vært leverandører, ikke har kalkulert med den store profitten, kan tilskrives et sterkt felles ønske om å skaffe bygda et hotell.

Nå er det bare å gratulere med resultatet av spleiselaget, eller skal vi si dugnaden. Aktiviteter knyttet til Fosenhallen har naturlig nok vært en viktig drivkraft i arbeidet med å få på plass hotellet. Under lørdagens festmiddag var ikke ukjente tenor Tore Johansen toastmaster. Også han tok av seg hatten for det bjugningene har fått til gjennom pågangsmot og en smule "galskap".