Tross dette «nederlaget» så er han i manges øyne den ivrigste politiske debattanten i kommunen. Og han har ikke spart på kruttet når det er fattet vedtak han har vært uenig i.

Mandag denne uken gikk flertallet i Hovedutvalg for landbruk, teknisk og miljø (HLTM) i Rissa inn for å utrede bygging av en kystvei i Fosen. Dette har i lang tid vært demokrat Andresens politiske hjertebarn. I så måte bør han applaudere mandagens vedtak. For mange andre fremtredende fosenpolitikere vil vedtaket være en real torn i øyet. At Ap-politiker Oddmund Otterstad betegner planene til Fosenvegene AS som å skulle velge mellom pest og kolera behager neppe ordfører og partifelle Per Kristian Skjærvik. Ei heller vil vi tro at Ap-veteranen og daglig leder i Fosenvegene AS, Knut Sundet, jubler over Otterstads karakteristikk.

Det er mange som slåss om å få finansiert veiprosjekt i vårt rike, men akk så langstrakte land. Den massive andelen med bompenger som Fosenvegene AS skal kreve inn fra oss fosninger gjør at prosjektet hos mange har en heller skjør støtte. Derfor er det grunn til å frykte eller håpe, alt etter den enkeltes ståsted, at flere vedtak i samme gate som det vi fikk i Rissa mandag kan true hele prosjektet. Det vil være like greit, vil nok Andresen hevde. Og kanskje har han denne uka fått flere meningsfeller?