Varmebølgen som skyller inn over Østlandet i disse dager kryper neppe opp til Fosen. Det sier meteorolog Kristin Seter i Meteorologisk Institutt.

– Det er et tydelig temperaturskille over Sør-Norge nå, og det er nok bare Østlandet som får så høye temperaturer foreløpig. Jeg ser ikke at tropevarmen kommer til Trøndelag, og det skyldes tilførsel av kjøligere luft fra nord, sier Seter.

Lavtrykk passerer Fosen

Torsdag og fredag blir det regn store deler av Fosen.

– Det blir en ganske regntung torsdag, da det passerer et lavtrykk. Det blir sørvestlig liten kuling på kysten, som går over på nordvestlig kuling utover dagen. Det blir regn og regnbyger først på dagen, før det letter noe utover kvelden. Temperaturene vil ligge på rundt ti grader, forklarer meteorologen.

Etter regntunge og kjølige uker så langt i juni, ser det imidlertid ut som at helga kan bli svært så lovende likevel.

Sprikende prognoser

– Lørdagen blir stort sett fin, med temperaturer på mellom 15 og 20 grader. Søndag er vesentlig mer usikker. Noen prognoser tilsier at det blir ganske fint vær, mens andre sier at det blir regn. Grovt sett kan vi at det går mot ei viss bedring, sier Seter.

– Er sommeren i sikte på Fosen?

– Det er skummelt å spå sommerværet så langt framme i tid, men det kan bli muligheter neste uke. Prognosene er usikre, men det er håp, sier hun.